Dřez většina z nás používá každý den. Jde o součást naší kuchyně, do které odkládáme špinavé nádobí, myjeme ho a používáme na napouštění vody do hrnců i slévání horké vody po vaření. Díky tomu ho používáme každý den. Po nějaké době ztratí svůj původní lesk a čistotu. Dobrou zprávou je, že to můžete napravit díky jedinému produktu, který máte neustále doma!
Olej pro dokonale čistý dřez
Na dokonalé vyčištění kuchyňského dřezu můžete využít rostlinný olej, se kterým obvykle vaříte. Úžasných výsledků dosáhnete s řepkovým, slunečnicovým nebo kokosovým olejem. Stačí přitom jen jedna lžička oleje, takže je tato metoda nejen velmi efektivní, ale také extrémně levná. A nebudete potřebovat žádnou chemii, což prospěje vaší peněžence i zdraví.
Olejování začněte důkladným opláchnutím dřezu. Naneste lžičku oleje na houbu, hadřík nebo silnou papírovou utěrku a poté olej důkladně vetřete do povrchu dřezu. Vše dělejte opatrně, abyste nevynechali žádné místo. Tím vyčistíte odolné nečistoty, ale také bude dřez impregnovaný a mnohem odolnější vůči skvrnám v budoucnu.
Levné prostředky na nečistoty ve dřezu
Na vyčištění hrnců, příborů i talířů můžete použít prostředek na nádobí, který si stejně dobře poradí se špinavým dřezem. Nejde ale o jedinou možnost, kterou máte při čištění své kuchyně. Chcete se zbavit vodního kamene ve dřezu? Použijte jedlou sodu. Je to velmi levné, jednoduché a neuvěřitelně účinné. Použít ji můžete hned několika způsoby.
První možností je smíchání jedlé sody a vody v poměru 3 : 1 a míchat, dokud nezískáte hustou pastu. Naneste směs houbičkou na postižená místa a důkladně vyčistěte vnitřek dřezu. Potom stačí vše důkladně opláchnout čistou vodou. Domácí čistič si můžete vyrobit také ze směsi jedlé sody a octa. Umyjte směsí dřez a nechte pár minut působit. Poté dřez opláchněte a pořádně vyvětrejte.
Zdroj: https://www.homesandgardens.com/kitchens/how-to-clean-a-kitchen-sink