Doveďte grilované menu k dokonalosti. Profesionálové radí, jak připravit tu nejlepší rybu

Češi milují grilování na zahradě nebo balkonu. Jedná se o velkou společenskou událost, kdy se setkáme s rodinou a přáteli. Hodně lidí si myslí, že grilují správně, ale rozhodně můžete ještě pár věcí vylepšit. Maso i zelenina budou chutnat mnohem lépe a vy si svoje grilování užijete mnohem více. Podívejme se, co byste měli dělat trochu jinak.

Grilování je malé umění

Mnoho lidí má pocit, že na upečení klobásy na grilu nic není. Odborníci na vaření věří, že upéct klobásu nebo maso skutečně není tak složité. Mnohem těžší moment přichází, když se pustíte do zeleniny. Připravit si dokonce můžete i vynikající grilovaný česnek, aniž byste ho loupali. Díky tomu bude uvnitř nádherně měkký, nepřipálený a bude se skvěle hodit jako příloha k masu.

Grilování v přírodě bude vždy příjemnější

Mnoho lidí vynese gril na balkon nebo terasu a připraví si maso i zeleninu v pohodlí domova. Jestli máte k dispozici zahradu, máte obrovské štěstí, protože v přírodě vám bude vždy chutnat mnohem lépe. Jakmile budete mít šanci, sejděte se u přátel na chatě nebo zajeďte někam do kempu, kam si můžete přinést vlastní gril a připravit si svůj pokrm.

Zdroj obrázku: Freepik

Dokonalá ryba na grilu

Nejoblíbenějším způsobem, jak připravit ryby na grilu, je zabalit je do alobalu a takto je upéct. Profesionální kuchaři upozorňují, že v takovém případě se ryba více dusí, než peče. Vaším cílem je ovšem pečená ryba. Postupovat byste proto měli trochu jinak než většina lidí, kteří to dělají úplně špatně.

Tajemstvím dokonalé přípravy ryby v alobalu je dostatek místa. Alobal příliš neutiskujte kolem masa. Nechte dostatek místa, aby mohl cirkulovat vzduch a maso se nádherně propeklo. Díky tomu získáte křupavou kůži a jemné maso. Jestli chcete mít rybu ještě chutnější, zakryjte ji slaninou. Ta pustí šťávu a tuk, díky kterým získá ryba jedinečnou chuť i vůni.

Zdroj: https://www.farmersalmanac.com/10-tips-for-grilling-fish