Jahody se vyplatí ponořit do vody s octem. Vydrží pak déle čerstvé

Kdo by nemiloval jahody? Je to ovoce, které dnes najdeme na každé zahradě. Někdo si je vysazuje cíleně, ale mnohdy se stane, že rostou jen tak. Lesní jahůdky jsou malé, zato velmi sladké. Vysadit je můžete také v květináčích a pěstovat je na balkoně, to, že nemáte zahradu, neznamená, že nemáte nárok na vlastní ovoce. Jak ale prodloužit jejich čerstvost, pokud je máte doma natrhané? Je několik možností.

První jahody jsou již v červnu

Víte, jak prodloužit čerstvost již natrhaných jahod, pokud je nechcete ihned zpracovat? Jednou z možností je uložit je do mrazáku, například na zimní období. Pokud si ale myslíte, že takto uložené jahody pak nebudou chutnat tak dobře, můžete využít také jiné metody. Jahody jsou ovoce, které je plné nejen vitaminů, ale také dalších látek. Existuje na 200 druhů, které najdeme po celém světě.

Doporučený článek:  Zbavit se nezvaných hostů není vždy snadné. Boj proti švábům a rybenkám ale nemusí být marný

Jahody jsou sladké, mají krásný tvar a milují je především děti. Liší se nejen tvarem, ale také velikostí, chutí a barvou. Jahody, které se pěstují v chladnějších oblastech, jsou podle odborníků navíc chutnější. Jsou bohaté na vitaminy a minerály, plné jsou hlavně vitaminu C, který podporuje naši imunitu. Dejte si ale pozor, abyste jedli pouze zralé jahody, které jsou opravdu celé červené.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak prodloužit jejich čerstvost?

Jahody si na zahradě natrhejte a ihned je omyjte pod tekoucí studenou vodou. Jestliže použijete teplou, může se stát, že ztratí svou chuť. Jahody byste také neměli jíst hned, jak je vytáhnete z lednice. Jestliže budou mít pokojovou teplotu, budou mnohem chutnější. Aby se v lednici nekazily, můžete použít jednoduchý trik.

Doporučený článek:  Jak snadno a rychle nafouknout balónky bez hélia?

Po zakoupení nebo natrhání jahody opláchněte ve vodě s octem, sceďte je a osušte. Vydrží čerstvé o několik dní déle a radost z nich budete mít nejen vy, ale také celá vaše rodina. Navíc se nemusíte bát, že by ocet nějak ovlivnil jejich chuť. Vodu smíchejte s octem v poměru 5 : 1, dejte jahody do roztoku a nechte působit několik minut. Takto připravené jahody vložte do lednice.

Zdroj: https://food52.com/blog/6970-how-to-keep-berries-fresh-for-longer