Mrazák předejde plýtvání a ušetří peníze. Zamrazit jde i potraviny, do kterých to málokdo řekne

Zmrazení patří mezi nejjednodušší způsoby, jak potraviny uchovat. Díky tomu neztratí nic ani na konzistenci, ani na chuti a můžete je tak využít k vaření jídel. Prodloužíte tím jejich čerstvost a například maso můžete mít v mrazáku klidně i několik měsíců. Drtivou většinu výrobků si můžete nechat zamrazit, spousta lidí to ale netuší a omezují se pouze na maso, ryby nebo zeleninu. Vhodné ale bude také máslo nebo další potraviny.

Neplýtvejte jídlem, raději ho zamrazte

Plýtvání jídlem patří mezi celosvětový problém, který by se měl co nejrychleji vyřešit. Spousta lidí totiž nakupuje potraviny ve velkém množství, ale nakonec je nestihne zpracovat. Takové suroviny pak končí zbytečně v odpadkovém koši. Proto se vyplatí zamrazovat potraviny, které to vydrží, a navíc neztratí nic ze svých živin. Jaké produkty tedy můžete vložit bez obav do mrazáku?

Doporučený článek:  Zářivě bílé záclony rozsvítí každý interiér. Při správné péči budou roky vypadat jako nové

Patří sem například máslo. Výrobek neztratí svou chuť, a jestli máte doma několik kostek a bojíte se, že se dříve zkazí, zamrazení je nejlepší možnost, jak uchovat jeho kvality. Dělejte tak v jeho původním obalu, dokud ještě není rozbalené. Stejně jako máslo pak můžete zamrazit také margarín. Chléb a pečivo obecně sice patří mezi potraviny, které jíme denně, ale spousta lidí jich koupí mnoho a nestihne je sníst. I to můžete vyřešit tím, že je dáte do mrazáku.

Zdroj obrázku: Freepik

Věděli jste, že můžete zamrazit vejce nebo brambory?

Vejce jsou možná potravina, kterou využíváte velmi často, a nestihnou se tak zkazit. Jestli ale nemáte prostor na to, abyste vejce měli venku na lince nebo v lednici, rozhodně stojí za to si je zamrazit. Musíte je ale rozklepnout a dát do sterilního sáčku, skořápky by se mohly rozbít. Brambory také můžete s klidným svědomím zabalit a vložit do mrazáku. Nejlepší budou již rozmačkané, do kterých přidáte trochu tuku.

Doporučený článek:  Při péči o domácnost mnoho lidí zapomíná na základní údržbu. Následky mohou být katastrofální

Do mrazáku můžete uložit také cibuli, zázvor nebo česnek. Tyto potraviny sice používáme hodně často, ale může se stát, že jich máme doma až příliš a potřebujeme je uskladnit. Proto se hodí mrazák. Stačí dát tyto potraviny do uzavřených nádob a máte na několik měsíců vystaráno. Hned po vyndání z mrazáku je pak můžete použít.

Zdroj: https://www.hubbub.org.uk/15-freezer-friendly-foods