Rajčatová polévka se při dodržení několika zásad vždy povede na jedničku

Rajčatová polévka patří mezi velmi oblíbené pokrmy, které jsou jednoduché na přípravu. I během vaření polévky se ale může stát několik chyb, které vás budou stát chutné jídlo. Rajčatová polévka se většinou dělá z vývaru, který máme hotový už den předem. Jakých chyb se můžete snadno dopustit?

Jak se vaří rajčatová polévka?

Rajskou polévku milují lidé po celém světě a není divu. Receptů najdete na internetu spoustu, můžete si dokonce vybrat podle chuti. Někdo do ní přidá čerstvá rajčata, ale většinou se používá rajský protlak, nebo dokonce kečup. Každému podle jeho vlastní chuti. Stačí si předem uvařit vývar, do kterého dáte rajčatovou pastu a nakonec zakysanou smetanu se lžící mouky a špetku soli.

Doporučený článek:  Past s octem zbaví domácnost ovocných mušek

Všechno promíchejte a dochuťte. V případě, že máte rádi čerstvá rajčata, můžete použít je. Při přípravě polévky je nutné umět ji nejen uvařit, ale také dochutit, protože jinak nebude pokrm vůbec dobrý. Jaké chyby jsou nejčastější? Důležité je nepřevařit rajčata. Další chybou může být přemíra cukru nebo naopak jeho nedostatek. Cukr ovlivňuje výslednou chuť polévky.

Zdroj obrázku: Freepik

Nezapomínejte na koření

Další chybou může být použití smetany, která nebude vhodná. Nejlepší bude 30% smetana, která je hustá a polévku opravdu nejen zahustí, ale bude díky ní také jemná a lahodná. Poslední chybou může být nedochucení. Jako každá polévka nebo jiné jídlo musí být polévka ochucená kořením. Toho máme různé druhy.

Doporučený článek:  Usušené květy hortenzií vytvoří ojedinělou dekoraci

Bobkové listy, bazalka nebo petržel patří do rajčatové polévky. Koření má výraznou chuť, ale vylepší také vzhled pokrmu. V polévce byste neměli vařit nudle ani rýži, ty bude lepší připravit zvlášť, aby neovlivnily chuť polévky. K rajčatové polévce si můžete dát například kousek pečiva nebo si ji vychutnat jen tak. Podobným způsobem pak můžete připravit i rajskou omáčku. Tu máme nejraději s těstovinami nebo knedlíky.

Zdroj: https://www.heraldextra.com/lifestyles/2014/aug/31/youre-doing-it-wrong-tomato-soup/