Tofu si může zamilovat každý. Jeho univerzální chuť je jako stvořená pro kulinářské umění

Ten, kdo miluje asijskou kuchyni, určitě zná i tofu. Je to potravina zvláštní chuti, kterou buď milujete, nebo ji nikdy nesníte. V posledních letech je oblíbené hlavně křupavé tofu, které si můžete snadno doma udělat a díky tomu si tento produkt zamilujete. Co je vlastně tofu a jak si ho jednoduše připravit?

Chuť není výrazná, zkusit můžete i uzené tofu

Tofu může být pro někoho zklamáním, jiní na něj nedají dopustit a dopřávají si ho opravdu často. Charakteristickým rysem jsou ale i jiné příchutě, které k němu můžete přidat. Aroma si můžete upravit podle sebe a to je jeho velká výhoda. Tofu můžete marinovat, různě ochutit nebo si ho udělat pěkně do křupava. My vám poradíme, jak na to, aby vám tofu zachutnalo.

Doporučený článek:  Vodní kámen v konvici pomůže vyčistit jedlá soda, ocet nebo známá limonáda

Křupavé tofu se těší velké oblíbenosti, protože chutná jinak. Navíc nebudete potřebovat žádné zvláštní nadání, abyste ho zvládli udělat. Ještě předtím, než ho začnete upravovat, ho obalte v bramborové mouce nebo zkuste klidně kukuřičnou. Tím zajistíte, že bude tofu krásně křupavé a bude vám mnohem více chutnat! Pokud ale nechcete mít v kuchyni nepořádek, můžete mouku nasypat do sáčku a k ní vložit tofu. Poté už stačí jen zatřást a máte hotovo.

Zdroj obrázku: Freepik

Křupavé tofu si můžete vylepšit

Pokud vám i takto připravené tofu nebude chutnat, je možné ho samozřejmě ještě vylepšit. Můžete si na něj vyrobit i vlastní omáčku nebo marinádu – nemusíte se přitom omezovat pouze na sójovou omáčku, ale vytvořte si vlastní. Zkuste například limetkovou šťávu s trochou cukru a mletým zázvorem. Tato kombinace je velmi zajímavá a chutná. Pokud máte rádi ostřejší, zkuste přidat i chilli papričku.

Doporučený článek:  Vodní kámen je nepřítel každé rychlovarné konvice. Vyčistit ji pomohou osvědčené domácí metody

Tofu pak nakrájejte na kostičky – čím menší, tím křupavější budou – nebo můžete i na plátky. První varianta přípravy se hodí na smažení, ta druhá spíše na pečení. Poté ho dejte marinovat do omáčky, obalte v mouce a osmažte na pánvi s rozpáleným tukem. Tofu nemusíte obracet, stačí jen třást s pánvičkou, aby se opeklo ze všech stran.

Zdroj: https://jessicainthekitchen.com/how-to-cook-tofu-101-tips-on-making-the-most-delicious-tofu/