Zdraví srdce je uloženo v lednici. Některé produkty z ní rovnou vyřaďte

Strava je v našem životě velmi důležitá. Je dobré dodržovat zdravý a vyvážený jídelníček, zapojit také pohyb a budete se ve svém těle cítit dobře. Pokud ale chcete mít potraviny co nejdéle čerstvé, budete muset dodržovat několik pravidel. Víte například, jaké potraviny nepatří do ledničky? Jestli ne, můžete být dnes o něco chytřejší. Dávejte si pozor, co dáváte do lednice, protože si špatným skladováním můžete přivodit zdravotní problémy.

Co je dobré pro naše srdce?

Srdce patří mezi svalový orgán, který krev pumpuje do krevních cév. Už kvůli tomu je nutné se udržovat ve formě, protože bez srdce bychom jen těžko přežili. Krev pak poskytuje kyslík celému tělu. Proto je potřeba o srdce pečovat a to zajistíte hlavně zdravou stravou. Fyzická aktivita by také měla být součástí každého z nás. Ze svého života vyřaďte alkohol, cigarety a další škodlivé produkty.

Doporučený článek:  Překyselení těla naruší rovnováhu celého organismu. Končit může dokonce rakovinou

Proto byste v lednici měli mít pouze potraviny, které podpoří práci srdce. Patří sem hlavně mořské ryby, které obsahují omega-3 mastné kyseliny. Losos, tuňák nebo makrela jsou zdrojem zdravých tuků, které podpoří činnost srdce. Dejte si denně dostatek čerstvé zeleniny nebo ovoce – především jsou vhodné bobule. Co byste ale v lednici rozhodně mít neměli?

Zdroj obrázku: Freepik

Pozor na sycené limonády nebo margarín

Jestli patříte mezi lidi, kteří dbají na zdravý životní styl, určitě byste v lednici neměli mít potraviny, jako jsou margarín nebo sycené limonády. Ty jsou plné nezdravého cukru a prázdných kalorií a rozhodně nezaženou žízeň. Nadměrná konzumace červeného masa také nemusí být zdravá, ale maso bychom si určitě čas od času měli dopřát. Lidé, kteří dbají na své zdraví, mají ve svém jídelníčku vhodné tuky.

Doporučený článek:  Černý pepř nechybí v žádné kuchyni. Dodá jídlům chuť a pomůže zhubnout

Ty najdete například v avokádu, které se v poslední době těší velké oblibě. Palmový tuk nebo margaríny nejsou vhodnými tuky, které používat při každodenním vaření. Mohou způsobit cukrovku a nadváhu, dokonce až obezitu.

Zdroj: https://time.com/4669635/worst-foods-for-heart/