Vychytávek do domácnosti není nikdy dost. Trik s uzávěrem od oleje usnadní každodenní vaření

Plastová zátka z oleje skončí ve většině domácností hned v koši. Málokdo však ví, že se dá opětovně použít. Díky své skryté funkci může usnadnit vaření. Tento skvělý trik vám pomůže vyhnout se nadměrnému oleji v jídlech.

Moderní hit

Domácí rady, které usnadňují život, jsou velkým hitem. Bez problémů naleznete triky, které vyřeší téměř jakýkoli problém. Tyto jednoduché patenty usnadňují čištění, zbavování se skvrn a nečistot a jsou také užitečné při vyhánění nežádoucích hostů, jako jsou mouchy, komáři nebo pavouci. Nelze popřít, že v mnoha případech jsou účinné a navíc levné. Díky přístupu na internet můžeme najít velké množství videí, která usnadní péči o domácnost.

Doporučený článek:  Kyselina citronová během chvíle rozzáří celý domov čistotou. Skvrny a vodní kámen budou minulostí

Obvykle se při nich používají věci, které se s velkou pravděpodobností nacházejí v každé domácnosti. Kromě toho existují triky a patenty, o kterých téměř nikdo neslyšel. Příkladem by mohl být například patent, který se týká plastového uzávěru od oleje. Je naprosto přirozené, že po otevření láhve skončí okamžitě v koši. Má však skrytou funkci, kterou se vyplatí využít.

Zdroj obrázku: Freepik

Využití uzávěru

Olej se nachází v každé kuchyni. Používá se na smažení, ale také na přípravu salátových dresinků. Uzávěr z láhve zabraňuje rozlití tekutiny například v případě poškození nebo náhodného odšroubování. Většina lidí si myslí, že po otevření láhve role plastového uzávěru končí, a tak jej vyhazují do koše.

Doporučený článek:  Při správném praní a sušení nebude prádlo nutné žehlit

To je však velká chyba, protože tento uzávěr může být znovu použit. Díky tomu můžete eliminovat problém náhodného nalití velkého množství oleje do připravovaných jídel. Stačí otočit uzávěr a vložit jej zpět do láhve. Otvor, přes který olej vytéká, se tak mnohem zmenší. Tato metoda poskytuje kontrolu nad dávkováním a umožňuje přesně změřit množství potřebného oleje.

Zdroj: https://www.thekitchn.com/olive-oil-pour-trick-tiktok-23169573