Neprůstřelná káva je hit, který si zamilujete. Zlepší koncentraci a podpoří hubnutí

Neprůstřelná káva – tak se říká kávě s máslem, která se v posledních letech těší velké oblibě. Je populární nejen u nás, ale také po celém světě. Zlepšíte si soustředění, pomůže vám zhubnout a budete se cítit dobře po celý den. Proč se vyplatí pít kávu s máslem a jak si připravit tento skvělý nápoj, který se hodí i do dietního režimu?

Neprůstřelná káva jako jeden z kulinářských trendů posledních let

Neprůstřelnou kávu vymyslet Dave Asprey a inspiroval se v Tibetu, kde byl osobně a mohl si tak vyzkoušet tibetský čaj s jačím máslem a mlékem. Čaj na něj udělal dojem, takže přišel s vlastním nápojem – a vznikla káva s kokosovým mlékem a máslem. Jeho káva se stala během krátké chvíle velmi oblíbeným nápojem a Asprey pak vymyslel také dietu, která se stala velmi populární.

Jak ale funguje káva s máslem? Káva dodá nejen spoustu energie, ale také snižuje chuť k jídlu a může urychlit i spalování tuků. Vědci zatím nepřinesli žádné studie, které by tyto vlastnosti kávy dokazovaly. Odborníci nemají pochopení ani pro pití neprůstřelné kávy místo snídaně – jedná se o tukovou bombu, která ale nemá skoro žádné kalorie. Její nutriční hodnota je velmi nízká.

Zdroj obrázku: Freepik

Jaký je nejlepší recept na neprůstřelnou kávu?

Recept je velmi jednouchý a určitě ho zvládnete také. Stačí si připravit čerstvě uvařenou kávu, 1–2 lžíce másla a také 1–2 lžíce kokosového mléka. Lidé si do ní dávají také skořici nebo jiné oblíbené koření podle chuti. Příprava takové kávy je pak jednoduchá. Stačí jen smíchat veškeré ingredience do pěny a ochutit přísadami, které máte rádi.

Neprůstřelnou kávu si dávají většinou lidé, kteří drží nízkosacharidovou dietu. Při ní se musí jíst pouze potraviny, které neobsahují zbytečné cukry, na druhou stranu se při této dietě navyšují tuky a další makroživiny. Proto je tato dieta velmi oblíbená, díky ní se naučíte jíst zdravě a ze své stravy vypustíte všechno, co by do ní nemělo patřit.

Zdroj: https://www.medicalnewstoday.com/articles/323253