Bělidlo zbaví pračku plísní, nečistot i zápachu

Automatická pračka je spotřebič, bez kterého si nedokážeme představit svůj život. Usnadňuje nám každý den, protože nemusíme prát prádlo v ruce. Bohužel je to místo, kde se drží hodně vlhkosti. Po nějaké době můžete bojovat s nepříjemným problémem, kterým je plíseň. Naštěstí existují osvědčené metody, které vás této nebezpečné houby zbaví a zajistí, že bude pračka znovu dokonale fungovat. Prádlo z ní vyndáte vždy krásně čisté a voňavé. A navíc prodloužíte životnost své pračky.

Co budete potřebovat?

Na vyčištění pračky od plísně potřebujete jen pár věcí. Stačí vám čistý hadřík z mikrovlákna, plastový kbelík, malý kartáč s měkkými štětinami, gumové rukavice a chlorové bělidlo. Při manipulaci s bělidlem buďte opatrní, aby se vám nedostalo na kůži nebo do očí.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak začít?

Před čištěním se ujistěte, že v pračce není žádné oblečení, prostředek na prádlo ani aviváž. Musíte mít pračku úplně čistou, abyste neriskovali poškození svého prádla. Jakmile se o tom ujistíte, nastavte na pračce program s vysokou teplotou. Pro zničení plísní potřebujete vysoké teploty, a proto se také objevuje často u praček, které většinou pracují s nízkou teplotou.

Doporučený článek:  V letních parnech udrží tělo v pohodě dostatek tekutin a správné větrání

Potom nalijte do bubnu pračky jeden (nebo více) hrnků chlorového bělidla. Můžete také přidat půlku šálku bělidla přímo do dávkovače na prací prostředek. Zavřete zásuvku, zavřete pračku a pusťte program. Počkejte, dokud se nedokončí celý cyklus praní a potom můžete pokračovat dál. V té chvíli bude pračka téměř čistá, ale musíte jí ještě trochu pomoci.

Vyčistěte buben i dvířka

Vezměte hadřík a otřete každý záhyn těsnění dveří i bubnu pračky. Nezapomeňte si vzít gumové rukavice. Jestli potřebujete odstranit poslední zbytky plísně, Použijte na to jemný kartáč namočený do ¼ šálku chlorového bělidla, kterou naředíte do dvou šálků vody. Nakonec vše otřete suchým hadříkem a nechte otevřená dvířka, aby pračka přirozeně vyschla.

Zdroj: https://www.goodhousekeeping.com/institute/a23727/how-to-clean-a-washing-machine/