Podzimní počasí je pro pleť náročné. Kvalitní péče ji udrží krásnou a zdravou

S příchodem nového ročního období musíte trochu změnit své zvyky a péči o pleť. To byste měli udělat se změnou každého ročního období. Podzim nám poskytuje stále hodně slunečních paprsků, ale zároveň venku klesají teploty. Proto musíte zvážit, jestli se o svou pleť stále staráte správně. Možná potřebujete upravit jen pár zvyků a užívat si i nadále krásné a svěží pokožky.

Myslete na hydrataci

Hydratace je velmi důležitá v každém ročním období. Nejde pouze o vnější, ale také vnitřní. Proto pijte každý den dost vody a pravidelně používejte hydratační krémy. Tím zajistíte, že bude pleť hydratovaná a připravená a nízké ranní teploty i nevyzpytatelné počasí.

Doporučený článek:  V zimě čelí organismus mnohým výzvám. Se správnou prevencí si udržíme krásu i zdraví

Pravidelný peeling

Odstraňování odumřelých buněk je také důležité, ale na podzim byste měli interval mezi peelingy trochu prodloužit. Používejte také pouze velmi jemné produkty, protože v chladném počasí jistě nechcete svou pleť kompletně odhalit. Hlavně ráno, kdy jsou nízké teploty to hodně pocítíte.

Zdroj obrázku: Freepik

Ochrana před UV zářením

Nenechte se ošálit tím, že začíná být chladněji. Slunce stále hodně svítí, a proto je důležité neustále používat opalovací krémy. Nemusíte mít tak vysoké SPF jako v létě, ale rozhodně byste jejich používání neměli podceňovat ani v těchto chladných měsících.

Doporučený článek:  Dokonalý relax a sametově hebká pokožka: poznejte zázrak epsomské soli

Pleťové masky

Chcete si užít ještě trochu péče navíc? Pořiďte si přírodní masky s kyselinou hyaluronovou, aloe vera nebo avokádem. Používejte je ideálně jednou až dvakrát za týden, ale můžete i méně často. Poskytnete tím pleti správnou vnější výživu, kterou potřebuje při přechodu do chladnějšího období.

Přizpůsobte podzimu i svůj jídelníček

A nakonec nezapomínejte na vnitřní výživu. Přidejte do svého jídelníčku potraviny, které jsou bohaté na vitamíny (E, C) a zdravé tuky (omega-3 mastné kyseliny). Proto si na podzim užívejte hlavně ořechy, avokádo, semínka všeho druhu a tučnější ryby, jako je např. losos.

Zdroj: https://depology.com/blogs/news/autumn-skincare-tips-7-step-fall-skincare-routine