Krmení psa jednou denně není vhodné

Přijetí nového člena do rodiny je nádherný moment, kterému by mělo předcházet hodně přemýšlení. Musíte si rozmyslet, jak psa vychovávat, učit ho, jak často chodit na procházky a čím ho krmit. Důležitou otázkou je ale také počet krmení během jednoho dne. Po mnoho let si lidé mysleli, že jedno jídlo denně je pro psy ideální. Ukázalo se, že to ale není příliš dobrý nápad.

Proč nekrmit psa jen jednou denně?

Majitelé psů, kteří své mazlíčky milují, pro ně jistě chtějí co nejlepší, nejšťastnější a nejzdravější život. Krmení je velmi důležitou součástí péče o psa, a proto byste nad tím měli hodně přemýšlet. Důležitá přitom není jen kvalita potravy. Dříve platilo, že se pes krmí jen jednou za den. Pes bude velmi hladový a může jít příliš rychle, což nebude pro jeho tělo přínosné. Může se mu totiž otočit žaludek, což je velmi nebezpečné a může to skončit i smrtí psa.

Doporučený článek:  Při vbočených palcích uleví nálev z bobkových listů

Nejlepším způsobem, jak tomu zabránit a podpořit zdraví svého psa, je několik jídel denně. Štěňata ve věku 6–8 týdnů by měla jíst čtyřikrát až pětkrát denně, od 8 týdnů do 6 měsíců se jedná o 3–4 jídla. Poté můžete jídlo omezit na dvě až tři dávky krmiva každý den.

Zdroj obrázku: Freepik

Co dělat, když pes žere příliš rychle?

Psi, kteří žerou příliš rychle, mohou mít vážné zažívací problémy. Bránit se proti tomu můžete hned několika způsoby. Využít můžete čichový míček, čichovou podložku, misku na zpomalení jídla, lízátka, kong nebo podávání jídla během tréninku. Na trhu existuje mnoho hraček a pomůcek, které psa při jídle trochu zpomalí a umožní jeho žaludku, aby jídlo přijímat rovnoměrně.

Doporučený článek:  Rajčata s okurkami jsou oblíbenou kombinací, naše zdraví za ni ale nepoděkuje

Každý pes je jiný. Myslete na to při krmení

Vždy myslete na to, že každý pes je jiný. Jakoukoli změnu vkládejte do rutiny postupně a dobře psa pozorujte. Nemusí ji zvládat dobře. Některým psům bude vyhovovat krmivo jen z misky a nebudou chtít žádné pamlsky. Jiným psům zase bude chutnat více během tréninku a krmení z misky pro ně nebude ideální možností. Poznejte svého psa a přizpůsobte se jeho potřebám, aby se měl skutečně dobře.

Zdroj: https://www.akc.org/expert-advice/nutrition/how-many-times-a-day-should-a-dog-eat/