Nakládané okurky ze sáčku jsou připravené k jídlu za jediný den

Nakládané okurky jsou jednou z nejoblíbenějších zavařenin. Použít je můžete na chléb, chlebíček, do salátu nebo k masu. Jestli jste netrpěliví, můžete si doma připravit tzv. suché okurky v sáčku. Trvá to jen jeden den a budou chutnat stejně jako klasické nakládané okurky! Poradíme vám, jak si tento typ okurek vyrobit a použít minimální množství soli.

Nakládané okurky ze sáčku

Suché okurky jsou velkým kulinářským trendem. Díky své jednoduchosti a chuti si získaly mnoho příznivců po celém světě. Nepotřebujete velkou nádobu ani lák. Máte-li malou kuchyň nebo si nechcete doma udělat velký nepořádek, tato metoda je pro vás ideální. Výsledek bude přitom velmi zdravý, chutný a nepoužijete téměř žádnou sůl. Recept je rychlý a příprava jednoduchá. Co víc si přát?

Doporučený článek:  Dokonalé smažení bez fritézy: dobře rozehřátý tuk a správná pánev

Jak začít?

Nejdůležitějším bodem úspěchu je výběr správné zeleniny. Při pěstování i nákupu si je pečlivě prohlédněte. Vynechte každou, která má nějaké mechanické poškození. Na výrobu této pochoutky se nejlépe hodí mladé plody se silnější dužinou. Dávejte si pozor také na velikost. Všechny by měly být podobné velikosti, aby vedle sebe krásně zapadly.

Zdroj obrázku: Freepik

Co budete potřebovat?

Na výrobu suchých okurek potřebujete 1 kilogram okurek, kořen křenu, svazek kopru, dva drcené bobkové listy, pět stroužků česneku (nebo méně), dvě zrnka nového koření, jednu polévkovou lžíci hořčičných semínek a dvě ploché lžičky soli. A nezapomeňte pochopitelně na pevné plastové sáčky, do kterých budete okurky vkládat.

Doporučený článek:  Moli se chytí do octové pasti, potraviny před nimi ochrání bobkový list

Recept

Okurky omyjte a vyčistěte kartáčkem. Na hodinu je namočte do studené vody. Mezitím omyjte křen a nakrájejte na menší kousky. Česnek nakrájejte na plátky. Okurky osušte a odřízněte špičky. Připravte si zipový sáček na potraviny. Do sáčku dejte okurky, křen, česnek, kopr, bobkový list, hořčici a nové koření. Vše osolte. Při zavírání sáčku vypusťte maximum vzduchu. Opatrně protřepejte. Vložte sáček na 4 hodiny do lednice a poté ho nechte 20 hodin při pokojové teplotě. A máte připravené okurky, které můžete skladovat v lednici další 3 dny.

Zdroj: https://matadornetwork.com/read/preserve-pickle-dry-foods/