Houbičku na mytí nádobí máme většinou uklizenou na místech okolo dřezu, aby byla kdykoliv při ruce. Slyšeli jste už o tom, že ji mnoho lidí ukládá do lednice? Je to vlastně velmi jednoduchý způsob, jak zvýšit trvanlivost potravin. Houbička tak zamezí plýtvání jídlem a také ušetří mnoho času a peněz při úklidu a nákupu nových potravin.
Čištění lednice nebude zdlouhavý proces
Lednička není jediné místo, kde se dají skladovat potraviny. Mnoho lidí ale kupuje velké zásoby nejen masa nebo pečiva, ale také ovoce a zeleniny. Ta se v lednici bohužel může rychle zkazit. Potraviny je vhodné rozdělit podle toho, o který druh se jedná, a najít jim vlastní místo v lednici. Jedině tak zamezíte tomu, že se budou rychle kazit a v lednici se objeví nejen vlhkost, ale také nepříjemný zápach.
Pomoci může právě houbička na mytí nádobí. Někdy potraviny do lednice uložíme bez rozmyslu, protože pospícháme. Neuvědomujeme si, že některé potraviny do ledničky nepatří, a to může mít za následek rychlou kazivost potravin. Jedno řešení ale máte – umístěte do ledničky houbičku na nádobí, které zamezí mnoha problémům.
Houbička absorbuje vlhkost v lednici
Stejně jako rýže také houbička do sebe umí nasát přebytečnou vlhkost, a tím pádem zachrání mnoho potravin od vyhození. V důsledku toho budete mít potraviny déle v lednici a ušetříte nejen peníze za nové, ale také svůj čas. Houbička zamezí šíření bakterií, ale také v lednici nebudete mít nepříjemný zápach, který je důsledkem právě vlhkosti nebo prošlých potravin.
Houbička, kterou chcete dát do ledničky, by měla být čistá a suchá a také nepoužitá. Často ji v lednici vyměňuje, jinak budete mít s lednicí akorát více práce. Dejte ji na polici, kde jsou potraviny, co se rychle kazí. Můžete jich použít i více najednou, houbička se bude hodit také do zásuvky na ovoce a zeleninu.
Zdroj: https://www.thesun.co.uk/living/2457520/want-to-make-your-fruit-and-veg-last-longer-put-a-kitchen-sponge-in-your-fridge/