Většina lidí lije do odpadu poklad. Tekuté zlato je plné chuti, která vynikne nejen v omáčce

Když slijeme těstoviny přes sítko, ztrácíme tekuté zlato. Ledabyle necháme tuto vodu z těstovin odtéct do odtoku dřezu. Zdá se to být bohužel jako jedna z nejpřirozenějších činností při vaření těstovin. A jde o jednu z největších chyb.

Těstoviny nepatří na sítko

Běžný Ital zkonzumuje téměř 30 kilogramů těstovin ročně. Je to hlavně z toho důvodu, že Italové jsou přeborníci v přípravě těstovin. Jednou z chyb, které dělá téměř každý z nás, je nalití vody na těstoviny po uvaření. Tímto činem ztrácíme cennou vodu přezdívanou jako tekuté zlato. Tím, že těstoviny slijeme nad dřezem, nám z nich odteče vzácná tekutina, jako kdyby byla zbytečným odpadem.

Doporučený článek:  Stříbrné šperky jsou nejkrásnějším doplňkem. Jednoduchá péče udrží jejich dokonalý lesk po dlouhé roky

Ve skutečnosti je tato voda skutečným dolem chutí, který když přidáte do omáčky, potěší každý gurmánský jazýček. Voda, která z těstovin zůstává, je zakalená a nedá se znovu použít k vaření. To si myslí většina lidí. Mezitím je toto tekuté zlato bohaté na škrob a minerály, které se uvolňují během vaření těstovin.

Zdroj obrázku: Freepik

Cenný doplněk

Tato voda se může stát velmi cenným doplňkem k omáčkám. Jen několik lžic této vody stačí k tomu, aby byla omáčka na těstoviny hustší a krémovější. Zahušťování omáčky je důležitým krokem při vaření. Většina lidí používá mouku, ta ale činí jídlo těžkým a hůře stravitelným. Často se používá také máslo, které sice omáčku zjemní, ale dodá do ní zbytečné kalorie. Nejlepší kuchaři jednoduše přidávají vodu z vaření těstovin.

Doporučený článek:  Domácí triky, jak zbavit kovové povrchy rzi

Byli to právě italští mistři kuchyně, kteří začali tuto vodu nazývat tekutým zlatem. Existuje několik způsobů, jak tuto cennou vodu využít. Těstoviny vytáhněte z vody velkou naběračkou se štěrbinami, takovou, která se často používá k nabírání špaget. Ze zbývající vody si můžete odebrat, kolik jen budete potřebovat. Ještě jednodušší variantou je vaření omáčky přímo s těstovinami.

Zdroj: https://www.lifeslittlesweets.com/uses-for-pasta-water/