Zásuvku pod troubou využívají lidé různě. O původním určení má ponětí málokdo

Zásuvka pod troubou může být pro někoho velmi tajemná. Jsou lidé, kteří ji nepoužívají vůbec. Jiní ji používají velmi zajímavým a často nevhodným způsobem. Dnes se podíváme, k čemu tento prostor pod troubou ve skutečnosti slouží a jak byste ho měli správně využívat pro své pohodlí a původní funkci.

Každý používá zásuvku pod troubou úplně jinak

Zásuvka pod troubou má mnoho různých využití. Někdo tam skladuje kuchařky, jiný tam ukládá potravinovou fólii. Existují lidé, kteří tam skrývají formy na pečení, návody ke spotřebičům nebo záruční listy. Najdou se rozhodně i tací, kteří tam mají uložené drobné nářadí. Možnosti využití jsou nekonečné. V každém případě se jedná o další úložný prostor, který můžete v kuchyni využít podle své úvahy. Podívejme se, k čemu by se zásuvka měla využívat podle výrobců.

Zdroj obrázku: Freepik

Jaký je pravý účel zásuvky pod troubou?

Zásuvka se během pečení příliš nezahřívá, takže v ní můžete skladovat téměř cokoli. Ukázalo se, že tento prostor vznikl jako vymoženost pro kuchaře, kteří připravují rodinné oslavy. Zásuvka pod troubou se původně nazývala vyhřívací zásuvkou. Designér trouby chtěl usnadnit přípravu večeře pro více lidí, aby měla všechna jídla stejnou teplotu. Do zásuvky se měly ukládat uvařené potraviny, aby vydržely teplé. Ostatní části pokrmu nebo další porce mohl kuchař uvařit později.

Jak funguje tato jedinečná zásuvka?

Zásuvka je navržena tak, aby nedocházelo k vychladnutí a vysychání teplého pokrmu. Prostor dokáže udržet teplotu od 40 do 75 stupňů. Vložit do ní můžete teplé jídlo, když potřebujete mít volnou troubu. Díky tomu můžete připravit v troubě další jídlo, aniž by první vystydlo. Navíc můžete zásuvku využít také pro nahřívání talířů, abyste jídlo podávali vždy na příjemně teplých talířích. Jak tento prostor používáte vy?

Zdroj: https://www.eatingwell.com/article/7939962/what-is-the-drawer-under-the-oven-for/