V teplém počasí ovlivňuje alkohol lidské tělo více

Po celý rok se vždy najde příležitost k nějaké oslavě nebo přátelským setkáním, kde se často objevují alkoholické nápoje. Málokdo si uvědomuje, že konzumace alkoholu v teplém počasí může vážně poškodit zdraví. Buďte obzvláště opatrní u určitých druhů.

Nežádoucí účinky na zdraví

Pití alkoholických nápojů v horkých dnech může mít nežádoucí účinky na zdraví, jak potvrdila studie publikovaná v časopise Americké asociace pro výzkum rakoviny. Podle odborníků je jedním z nejhorších druhů alkoholu, které si můžeme v letní sezóně dopřát, bílé víno. Lékaři již dlouho poukazují na znepokojivé škodlivé účinky slunečního záření na kůži a riziko vzniku rakoviny.

Doporučený článek:  Ibišek podpoří zdraví dýchacích cest i trávení

Američtí vědci dokázali, že pití byť jen jedné sklenky vína během veder také zvyšuje riziko melanomu. Kromě toho mají vědci podezření, že bílé víno může ničit prospěšné vlastnosti vitamínů a antioxidantů, které mají chránit naši pokožku před škodlivými vnějšími faktory. Analýza ukazuje, že jiné typy alkoholu významně neovlivňují výskyt této rakoviny.

Zdroj obrázku: Freepik

Zrádné pivo

Alkohol dehydratuje, speciálně pivo, po kterém v horku dychtivě saháme. Když se potíme, tento nápoj urychluje ztrátu tekutin z těla. Kromě toho má alkohol negativní vliv na oběhový systém, a co je důležité, zvyšuje riziko nebezpečných nehod na pláži, jako je utonutí, o kterém v letních měsících často slyšíme. Pamatujte také na to, že nenápadná radlerová piva mohou mít na naše zdraví také negativní účinek.

Doporučený článek:  Kvasnicový nápoj je zázrak pro krásnou pleť i vlasy. O vedlejších účincích se však nemluví

Za zmínku rovněž stojí, že během letních měsíců často saháme po alkoholu ve společnosti takzvaných nezdravých jídel, kterými jsou chipsy, rychlé občerstvení a jiná mastná jídla. Tím, že si takové výrobky dáváme každý den, se může ukázat, že se nevejdeme do oblíbeného oblečení a tělo může být náchylnější k infekcím v důsledku snížené imunity.

Zdroj: https://health.clevelandclinic.org/dangers-of-too-much-alcohol-summer-heat/, https://www.aacr.org/patients-caregivers/progress-against-cancer/americans-largely-unaware-of-link-between-consumption-of-alcoholic-beverages-and-risk-of-cancer/, https://www.healthline.com/nutrition/red-vs-white-wine, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27909090/, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5513687, https://www.medicalnewstoday.com/articles/324847