Prášky na spaní jsou zbytečné. Do říše snů příjemně ukolébá banánový čaj

Banány milují dospělí i děti. Je to chutné ovoce, které můžeme jíst jen tak nebo ho přidat do dezertů. Dá se připravit také jako pečený s čokoládou, hodí se i na sladké placky nebo palačinky. Využít můžete nejen banán samotný, ale také jeho slupky, které bohužel většinou vyhazujeme. K čemu se nám slupky od banánů mohou hodit?

Banány obsahují spoustu vitaminů a minerálů

Konzumací banánů přispějete hlavně svému zdraví. Snížíte riziko šedého zákalu, slupkami můžete bojovat proti vráskám a dehydrataci pokožky. Banánová slupka má spoustu dalších výhod, o kterých lidé ani nemají ponětí. Můžete si z nich připravit například čaj, který je zdravý a navíc pomůže k lepšímu spánku. Každý člověk podle průzkumů spotřebuje až 6 kg banánů ročně.

Doporučený článek:  Sladké sny popřejí oblíbené bylinky. Pomohou lépe usnout a zapomenout na každodenní starosti

Slupky se většinou vyhazují, ale můžete je použít například jako hnojivo nejen pro pokojové rostliny. Obsahují spoustu vitaminů, jako A nebo E, také se můžou pochlubit dávkou draslíku, který bude dobře fungovat proti stárnutí. Vyplatí se tak mít slupky od banánů po ruce, v případě potřeby nebo vyživení pokožky je můžete přiložit na obličej a nechat několik minut působit.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak si udělat banánový čaj?

Banány kromě draslíku obsahují také hořčík, který má příznivý vliv na fungování nervového systému. Má relaxační účinek, takže s jeho pomocí se můžete zbavit špatných snů a spánek se o dost vylepší. Podpoříte jím nejen nervové buňky, ale také spánek jako celek. Čaj z banánů také pomáhá regulovat krevní tlak, zbaví plynů v těle a napomůže vylučování vody z organismu.

Doporučený článek:  Některým celebritám hygiena nic neříká. Odborníci mají o každodenním mytí jasno

Jak si takový čaj vyrobit? Je to jednoduché. Připravte si 250 ml vody, kterou dejte vařit. Mezitím si umyjte banán, nakrájejte ho na menší kousky a dejte do vody na deset minut vařit. Až bude hotovo, vodu slijte do hrnku a přidejte špetku skořice. Čaj pak vypijte asi hodinu před spaním, aby včas zafungoval.

Zdroj: https://mommypotamus.com/banana-tea-for-sleep/