Sušení prádla v malém bytě nemusí být boj. Nejnovější hit zkouší hospodyňky po celém světě

Všichni majitelé malých bytů bez balkonu a společné sušárny neustále řeší sušení prádla. Jedná se o velmi náročnou záležitost, zejména pokud máte malé děti. Prát musíte jistě často po malých částech, což zvyšuje náklady na energie, a navíc máte domácnost plnou nadměrné vlhkosti, která ničí vaše zdraví. Jak se s tímto problémem vypořádat, aniž byste se museli stěhovat?

Pár pravidel na začátek

Sušení prádla by neměla být žádná věda, ale několik základních pravidel byste znát měli. Víme, že mnoho lidí nemá jinou možnost než sušit doma. I v tomto případě ale může dodržování pravidel udělat velký rozdíl ve výsledku. Zaprvé pověste prádlo hned, jakmile program pračky skončí. Nikdy nesušte v ložnici a dětském pokoji, protože vlhkost může vést k rozvoji astmatu nebo alergie.

Doporučený článek:  Zamlžená skla už budou minulostí, stačí tento trik

Pořídit byste si také měli pohlcovače vlhkosti, které udrží vlhkost v domově ve zdravé míře. Pravidelně větrejte a sušte převážně během dne, když jste v práci. Díky tomu nebudete přímo vystaveni vlhkosti a prachu, který se z oblečení uvolňuje. Při sušení se mohou uvolnit až 2 litry vlhkosti do vzduchu, což může způsobit vážné problémy a ve špatně větraných bytech také plíseň.

Zdroj obrázku: Freepik

Mrazák je velkým hitem!

Existuje pár osvědčených tipů a triků, jak usušit doma prádlo rychleji. Nejlepším řešením je pochopitelně koupě sušičky prádla. Výhodou je, že zabere málo místa, zbavíte se prachu z oděvů a navíc nebudete muset žehlit. Sušení urychlí také pravidelné obracení každou hodinu. To je ovšem poměrně časově náročné a musíte na to neustále myslet.

Doporučený článek:  Drahou kosmetiku i speciální masti nahradí jediný produkt. Šedé mýdlo přesvědčí i největší skeptiky

Skvělým řešením je také použití mrazáku. Pravděpodobně to zní podivně, ale prádlo můžete skutečně sušit v mrazáku. Stačí, když ho dáte do sáčků na prádlo a necháte zmrznout. Po hodině bude prádlo sice zmrzlé, ale zároveň suché. Nízká teplota pomůže oživit prádlo i obuv, zničí bakterie a zbaví nepříjemného pachu.

Zdroj: https://www.buildwithrise.com/stories/how-to-dry-your-clothes-during-the-winter