Vejce patří mezi oblíbené potraviny, které si můžete koupit v každém obchodě. Mnohem lepší ale bude sehnat vajíčka z domácího chovu, protože tak máte jistotu, že jsou kvalitní a od slepic, které mají k dispozici kvalitní krmivo a také výběh, který je pro ně velmi důležitý. Víte ale, jak vajíčka správně uvařit, aby šla dobře oloupat?
Vajíčka si můžete udělat na mnoho způsobů
Vajíčka jsou oblíbenou potravinou hlavně proto, že obsahují spoustu bílkovin. Právě proto jsou vhodná i do dietního režimu, protože obsahují látky, které nastartují metabolismus, a navíc po takové snídani nebudete mít hlad. Pokud k nim přidáte také kvalitní uzeninu nebo zeleninu, svému tělu dáte to nejlepší. Spousta lidí je miluje míchaná, ale uvařit si je můžete také natvrdo nebo naopak naměkko.
Po uvaření vejce většinou necháme vychladnout a poté je oloupeme. Možná se vám ale stane, že se společně se skořápkou odloupne také kousek vajíčka. Je to velká škoda, protože ze samotné skořápky už bílek těžko oddělíte. Pokud se rozhodnete pro loupání vajec, vyplatí se znát jednoduchý trik, díky kterému budete mít vajíčka hladká a skořápka půjde dolů skoro sama.
Perfektní vejce natvrdo díky jedinému triku
Skořápka se jednoduše oddělí a loupání budete mít skoro bez práce. Ještě než vejce dáte vařit, vyplatí se je vyndat z lednice a nechat nějakou dobu při pokojové teplotě. Díky tomu nebudou během vaření praskat. Poté budete potřebovat buď jehlu, nebo špendlík. Tím udělejte malou dírku na zaoblené části vajíčka.
Dírku ale musíte udělat opravdu opatrně, otvor nesmí být hluboký, jinak by bílek vytekl do vroucí vody. Skořápka také nesmí být prasklá. Vajíčka se budou normálně vařit a teď záleží na tom, jak dlouho a jak moc je chcete mít uvařená. Natvrdo bude vajíčko potřebovat 7–10 minut. Po uvaření ho dejte do studené vody, skořápka pak půjde snadno oloupat.
Zdroj: https://www.elizabethrider.com/perfect-easy-to-peel-hard-boiled-eggs/