Kyselina citronová je zázrakem pro celou domácnost. Po skvrnách ani vodním kameni nebude ani památky

Kyselina citronová je prostředek, který se může použít nejen v kuchyni při pečení. Hodí se také na úklid domácnosti a možná budete překvapeni jejími účinky. Většinou se používá k odvápnění kávovaru nebo rychlovarné konvice, ale její použití je všestranné. K čemu dalšímu se bude hodit kyselina citronová?

Zapomeňte na drahé prostředky, bude stačit kyselina citronová

Kyselinu citronovou koupíte v každém obchodě, je levná a navíc velmi účinná. Nemusíte už kupovat drahé prostředky do myčky, protože postačí právě kyselina. Dodá nádobí nejen čistotu, ale také lesk. Zbaví vás nepříjemného zápachu v myčce. Na každou dávku nádobí přidejte dvě velké lžíce kyseliny citronové. Pokud účinek nebude jasný, můžete kyselinu přidat.

Doporučený článek:  Mrazák předejde plýtvání a ušetří peníze. Zamrazit jde i potraviny, do kterých to málokdo řekne

S její pomocí také můžete vyprat oblečení, především to bílé. Odstraní skvrny, osvěží oblečení a zbaví také dalších nečistot. Do prášku na praní stačí přidat dvě lžíce kyseliny. Používá se také k bělení, hodí se nejen na oblečení, ale také záclony nebo ubrusy. Další použití je na nečistoty z nápojů. Zbytky kávy nebo silného čaje jdou velmi těžko z hrnků vyčistit. Na to se hodí právě kyselina, stačí ji nasypat na houbičku, namočit do teplé vody a poté vyčistit hrnky.

Zdroj obrázku: Freepik

S kyselinou vyčistíte celou domácnost

Kyselina citronová pomůže vyčistit koupelnu i kuchyň. V koupelně si poradí nejen s vodním kamenem, ale také vyčistí zažloutlé spáry. V kuchyni s ní zase vyčistíte mikrovlnku nebo troubu. V nich jsou tak odolné nečistoty, že na ně možná nebude stačit ani ten nejdražší prostředek. Pomůže také v případě, že pracujete s červenou řepou nebo rybami. Odstraní nejen zápach z rukou, ale také je skvěle vyčistí.

Doporučený článek:  Hebkost dodá ručníkům správné praní a sušení

Pokud kyselinu citronovou přidáte k ovoci, udržíte ho déle čerstvé. Hodí se především na ovocné saláty, protože ty rychle mohou zčernat. Díky kyselině je udržíte déle čerstvé, stačí salát pouze postříkat. Nejdříve ji ale smíchejte s trochou vody. Díky kyselině také zabráníte zápachu v ledničce.

Zdroj: https://greencitizen.com/blog/citric-acid-cleaner/