Snídáte pravidelně, nebo byste alespoň chtěli? Nestíháte se nasnídat a pak saháte po pamlskách, které nechcete mít ve svém jídelníčku? Zkuste naši rychlou, snadnou a hlavně zdravou snídani.
Rychlá snídaně
Mezi velmi snadné a zdravé snídaně patří ovesné kaše. Dost lidí se obává, že vařit ovesnou kaši je náročná záležitost, ale opak je pravdou. Ovesné vločky totiž mají úžasnou vlastnost a to, že se dají jíst i za studena. Kaši si tak můžete připravit i na několik dní dopředu.
Kaši si uvařte den předem
Pokud máte zaměstnání, ve kterém je problém si jít něco uvařit nebo připravit, uvařte si kaši den předem doma. Stačí si ovesné vločky namočit do vody či do mléka. Pro zdravější kaši můžete použít mléko rostlinného původu. Vločky nechte přes noc změknout a zhoustnout. Další den se můžete pustit do vaření. Vločky po nabobtnání ohřejte v rendlíku, přidejte k nim trošku ořechů, semínek a za stálého míchání čekejte, až kaše zhoustne.
Pokud je kaše hotová, není nic jednoduššího než ji dát do předem připravených misek či skleniček. Ozdobte a ochuťte ji kousky čerstvého či mrazem sušeného ovoce, semínky, oříšky, nebo i kouskem kvalitní čokolády. Oslaďte sirupem či medem a je to. Takto připravenou kaši dejte do lednice a každý den si připravenou snídani vezměte s sebou. Výhodu je, že si můžete ochutit kaši na každý den jinak.
Proč jíst ovesné vločky?
Ovesné vločky jsou zdrojem mnoha vitamínů a minerálů. V ovesných vločkách je obsažen vitamín A, E, K a taky vitamíny ze skupiny B. Tyto vločky mají velké množství železa, fosforu, zinku, vápníku, ale také hořčíku. Ovesné vločky jsou blahodárné pro zažívací trakt. Při jejich konzumaci se vám v žaludku a střevech vytvoří tzv. vločkový sliz, který orgány trávicího traktu chrání před bakteriálním onemocněním. Konzumací ovesných vloček se také vyvarujete zácpě, jelikož obsahují velké množství zdraví prospěšné vlákniny.
Pokud nestíháte uvařit ani takto jednoduché jídlo, nezbývá vám než sáhnout po předem namíchaných směsích ovesných kaší v obchodě. Ty sice nejsou tak zdravé, jelikož je v nich velký obsah přidaného cukru, ale určitě zasytí.
Zdroj: https://recipes.timesofindia.com/web-stories/oatmeal-recipe-for-breakfast-how-to-make-healthy-breakfast-oatmeal-at-home/photostory/88967414.cms