Nakládané okurky je důležité jíst s mírou

Nakládané okurky jsou oblíbenou lahůdkou, kterou milují lidé po celém světě. Patří mezi české speciality. Jsou jedinečné svou chutí, kterou si můžete upravit přesně podle sebe. Navíc je to nutričně vyvážené jídlo a okurky si můžete dopřát nejen k masu, ale také je přidat do salátů. Ne pro všechny lidi jsou ale vhodné. Kdo by se jim měl vyhýbat?

Dnes najdete okurky v každé domácnosti

Dnes si těžko představit domácnost, ve které byste v lednici nenašli okurky. Obvykle se používají jako příloha k masu nebo jiným pokrmům, ale můžete si je vychutnat jen tak. Jejich příprava je velmi jednoduchá. Vlastnosti naložených okurek jsou prospěšné našemu tělu. Kromě toho můžete využít také sílu láku, ve kterém jsou naložené. Dodáte tělu spoustu vitaminů a dalších látek.

Doporučený článek:  Správné vytažení klíštěte sníží riziko infekce

I tak si musí někteří lidé dávat pozor při jejich konzumaci. Samozřejmě je neohrozí jedno kousnutí nebo celý kus okurky, ale pokud jich snědí velké množství, může je to ohrozit na životě. Chutné a zdravé nakládané okurky jsou plné nejen vitaminů, ale také dalších látek a vlastností, jako jsou antioxidanty, které tělo chrání před volnými radikály.

Zdroj obrázku: Freepik

Kdo by se jim měl vyhnout?

Nakládané okurky v sobě obsahují spoustu zdraví prospěšných vlastností, ale také mohou některým uškodit. Vhodné nejsou například pro alergiky, kteří mají problémy s určitými druhy koření. Kopr, pepř nebo jiné druhy mohou způsobit reakci, která je může ohrozit na životě. Vhodné nejsou ani pro lidi, kteří mají vysoký tlak.

Doporučený článek:  Čištění zubů je důležité i u našich čtyřnohých mazlíčků. Zápach není jediné, co hrozí

Naložené okurky by si neměli dopřávat lidé, kteří trpí žaludečními vředy nebo mají reflux. Siláž totiž obsahuje kyseliny, které mohou podráždit citlivý žaludek. Dejte si pozor také v případě, že máte poruchy srážlivosti krve. Siláž je velkým zdrojem vitaminu K, který se podílí právě na tomto procesu. Okurky mohou snížit účinnost léků na trombózu.

Zdroj: https://www.webmd.com/food-recipes/health-benefits-pickles, https://www.healthline.com/health/food-nutrition/are-pickles-good-for-you, https://www.medicalnewstoday.com/articles/318618, https://health.clevelandclinic.org/are-pickles-good-for-you/, https://www.medicinenet.com/is_it_bad_to_eat_pickles_every_day/article.htm