Tento malý oranžový zázrak dokáže udržet imunitu silnou. Navíc urychluje hubnutí a je snadno dostupný a levný. Zahrňte rakytník do své každodenní stravy a jeho účinku si všimnete velmi rychle.
Šťáva z rakytníku
Přírodní šťáva z rakytníku má silnou a výraznou chuť. V žádném případě nepřemýšlejte nad tím, že byste si tuto šťávu něčím osladili, protože to zničí její zeštíhlující účinky. Aby byl tento nápoj chutnější, stojí za to jej zředit vodou nebo přírodní ovocnou šťávou. Můžete pít i malé dávky vysoce koncentrované šťávy. Doporučená dávka rakytníku je 50–100 ml.
Kromě toho, že konzumace rakytníku zabraňuje přibývání na váze a urychluje proces hubnutí, je tato nenápadná rostlina vynikajícím zdrojem omega-7 kyselin. Málo se o nich mluví, jsou méně populární než omega-3 a omega-6 kyseliny, ale jsou základní složkou těla, kterou lidské tělo není schopno produkovat samo. Je zajímavé, že snižují objem tukových buněk, pocit hladu a touhu po občerstvení a stimulují tělo ke spalování tuku.
Další cenné složky
Rakytník obsahuje antioxidanty, kyselinu askorbovou, vitamín E a vitamín K. Je tedy ideálním doplňkem zdravé diety při hubnutí, která by měla být výživnou a energetickou bombou. Díky vitamínu C má šťáva z rakytníku také příznivý vliv na vzhled pokožky. Její konzumace podporuje produkci kolagenu, činí epiderm pružnější a obnovuje ho. To také zlepšuje vzhled postavy po ztrátě velkého množství kilogramů.
Pokožka pak nebude ochablá. Složky obsažené v rakytníku tedy nejen urychlí hubnutí, ale také vám umožní vychutnat si krásnější vzhled po ztrátě přebytečného tuku. Ukázalo se také, že suplementace extraktem z rakytníku řešetlákového zabraňuje růstu tuku, zlepšuje hladinu lipidů a zabraňuje ztučnění jater.
Zdroj: https://actavet.vfu.cz/media/pdf/actavet_2015084030257.pdf, https://www.britannica.com/plant/sea-buckthorn, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9325301/, https://www.webmd.com/diet/health-benefits-sea-buckthorn, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9609051/, https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2772566923000046, https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0278691511002936