Nové nůžky vždy stříhají dokonale. Bohužel jim to vždy vydrží jen nějakou dobu. Potom jsou tupé a neuděláte s nimi vůbec nic. Nosit neustále nůžky ke specialistovi a platit mu velké peníze se vám zaručeně nechce. Naštěstí existují domácí způsoby, se kterými nůžky nádherně nabrousíte sami. Použít k tomu můžete alobal nebo sklenici od okurek.
Na ostření nůžek můžete použít alobal
Velmi populární a levnou metodou pro broušení nůžek je použití alobalu. Tento produkt máte jistě doma a používáte ho na uchování potravin nebo při pečení. Stejně dobře vám poslouží také na tupé nůžky. Musíte to jen udělat správně. Nůžky použijte na střihání alobalu, ale postupujte opatrně a rovně. Nakonec ostří opláchněte pod teplou vodou. To je všechno.
Vyzkoušejte jednoduchý trik s papírem
Je samozřejmé, že střiháním papíru nůžky nenabrousíte. Zkuste to ale s brusným papírem a uvidíte úžasné výsledky. Pomalu do brusného papíru desetkrát střihněte nůžkami. Výsledkem budou nádherně ostré nůžky, které budete moci znovu používat. Nezapomeňte, že musí jít o jemný brusný papír, jinak můžete ostří nůžek poškodit.
Sklenice od okurek vám také dobře poslouží
Netradiční možností pro ostření nůžek je použití sklenice od okurek. Hrdlo sklenice je pro tento účel jako stvořené. Čepele roztáhněte od sebe a snažte se hrdlo sklenice ustřihnout. Zní to trochu podivně, ale tento trik skutečně funguje. Vyzkoušejte to a sami uvidíte, že budou nůžky během chvilky znovu nádherně ostré.
Naostřete tupé struhadlo ve své kuchyni
První trik s alobalem nemusíte nutně používat jen na nůžky. Stejně dobře vám poslouží také v případě tupého struhadla. Stačí, když alobal zmačkáte do kuličky a budete s ním přejíždět směrem seshora dolů po struhadle. Dávejte si pozor, abyste nikdy nezačínali dole, protože jinak to nebude fungovat a můžete struhadlo poškodit.
Zdroj: https://calivalley.com/how-to-sharpen-scissors/