S tupými nůžkami nemusíte ke specialistovi. Nabrousit je zvládnete sami během vteřiny

Nové nůžky vždy stříhají dokonale. Bohužel jim to vždy vydrží jen nějakou dobu. Potom jsou tupé a neuděláte s nimi vůbec nic. Nosit neustále nůžky ke specialistovi a platit mu velké peníze se vám zaručeně nechce. Naštěstí existují domácí způsoby, se kterými nůžky nádherně nabrousíte sami. Použít k tomu můžete alobal nebo sklenici od okurek.

Na ostření nůžek můžete použít alobal

Velmi populární a levnou metodou pro broušení nůžek je použití alobalu. Tento produkt máte jistě doma a používáte ho na uchování potravin nebo při pečení. Stejně dobře vám poslouží také na tupé nůžky. Musíte to jen udělat správně. Nůžky použijte na střihání alobalu, ale postupujte opatrně a rovně. Nakonec ostří opláchněte pod teplou vodou. To je všechno.

Vyzkoušejte jednoduchý trik s papírem

Je samozřejmé, že střiháním papíru nůžky nenabrousíte. Zkuste to ale s brusným papírem a uvidíte úžasné výsledky. Pomalu do brusného papíru desetkrát střihněte nůžkami. Výsledkem budou nádherně ostré nůžky, které budete moci znovu používat. Nezapomeňte, že musí jít o jemný brusný papír, jinak můžete ostří nůžek poškodit.

Zdroj obrázku: Freepik

Sklenice od okurek vám také dobře poslouží

Netradiční možností pro ostření nůžek je použití sklenice od okurek. Hrdlo sklenice je pro tento účel jako stvořené. Čepele roztáhněte od sebe a snažte se hrdlo sklenice ustřihnout. Zní to trochu podivně, ale tento trik skutečně funguje. Vyzkoušejte to a sami uvidíte, že budou nůžky během chvilky znovu nádherně ostré.

Naostřete tupé struhadlo ve své kuchyni

První trik s alobalem nemusíte nutně používat jen na nůžky. Stejně dobře vám poslouží také v případě tupého struhadla. Stačí, když alobal zmačkáte do kuličky a budete s ním přejíždět směrem seshora dolů po struhadle. Dávejte si pozor, abyste nikdy nezačínali dole, protože jinak to nebude fungovat a můžete struhadlo poškodit.

Zdroj: https://calivalley.com/how-to-sharpen-scissors/