Skutečně dobře umí uvařit těstoviny málokdo. S našimi tipy budou chutnat vždy dokonale

Těstoviny jsou velmi oblíbenou přílohou, ale musíte je umět uvařit. Není to totiž tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Z těstovin ale můžete vykouzlit skvělou večeři, která bude nejen chutná, ale také zdravá. Bude záležet na tom, jak je máte rádi uvařené. Někdo preferuje tvrdé, někdo zase měkčí těstoviny. Jak uvařit ty dokonalé, aby chutnaly opravdu každému?

Těstoviny by se neměly lepit ani být převařené

Je velmi snadné těstoviny převařit. Může se také stát, že budou slepené, což nevypadá hezky vzhledově. Kde ale začít se správným vařením těstovin? Musíte mít vybraný hlavně správný hrnec, ve kterém budete těstoviny vařit. Nezapomeňte, že je potřeba mít na 100 g těstovin litr vody. Podle toho, pro kolik lidí vaříte, byste měli zvolit velikost hrnce. Jedině tak budou těstoviny dobré a nebudou se lepit.

Doporučený článek:  Šváby z domova vyženou některé přírodní vůně

Jestli chcete mít skvělé těstoviny, je nutné dodržovat několik pravidel. Mohou totiž ovlivnit kvalitu těstovin. Jestli chcete ušetřit nějaký čas, možná těstoviny hodíte do studené vody, která se začne vařit až po nějaké době. Je to ale chyba, protože těstoviny patří až do vroucí vody, které bude osolená. Zabráníte tak nejen slepování, ale také převaření těstoviny.

Zdroj obrázku: Freepik

Těstoviny se špatně ohřívají, myslete na množství, které vaříte

Jestli budete k těstovinám podávat omáčku, myslete na to, jak dlouho byste těstoviny měli vařit. Je totiž lepší je podávat al dente, což znamená polotvrdé. Protože budou v kontaktu s omáčkou, snadno se do nich vstřebá právě a budou tak lépe chutnat. Nezapomeňte také scezené těstoviny zalít studenou vodou, čímž zastavíte proces vaření. Můžete se pak ihned pustit do jídla.

Doporučený článek:  Se správným postupem bude celá koupelna uklizená během chvíle

Těstoviny se velmi špatně ohřívají, a proto je důležité vědět, jaké množství vaše rodina sní najednou. Nevařte toho více, než je nutné. Pokud množství přece jen neodhadnete, můžete je smíchat s omáčkou a uložit na později.

Zdroj: https://www.jamieoliver.com/features/how-to-cook-pasta-in-6-easy-steps/