Správné koření udělá z pečené zeleniny lahůdku, na které si smlsne celá rodina

Chcete mít dokonalou zeleninu, ale nevíte, jaké koření na ni použít? Pokud zvolíte vhodné koření, budete se olizovat až za ušima. A nejen vy, ale celá vaše rodina, která se jinak na zeleninu dívá dost skepticky. Je ale velmi snadné se splést, protože každý druh zeleniny bude potřebovat jiné koření. Jestli chcete obohatit chuť pečené zeleniny, poradíme něco jiného, než je sůl a pepř.

Vyzkoušejte bylinky a míchejte různé kombinace

Bylinky patří mezi nejoblíbenější koření. Je to hlavně z důvodu, že si je můžete pěstovat sami doma a můžete je mít kdykoliv po ruce. Proto sáhněte po takových, které zelenině dodají chuť. Aromatické a silné vůně budou tím nejlepším, co k zelenině můžete přidat. Jednejte ale tak, abyste to s bylinkami nepřehnali, protože pak se chuť zeleniny může ztratit. Všeho s mírou.

Doporučený článek:  Váš balkon může na jaře znovu rozkvést. S těmito rostlinkami chybu neuděláte

Mezi oblíbené bylinky pak patří oregano, bazalka, petržel nebo kopr. Kopr se řadí mezi aromatické rostliny, které se hodí například k ochucení salátů, vhodné tedy budou i na pečenou nebo grilovanou zeleninu.

Zdroj obrázku: Freepik

Chuť zeleniny můžete zvýraznit citronem nebo česnekem

Jestli nechcete zkusit bylinky, rozhodně se vyplatí sáhnout po česneku. Ten zvýrazní chuť zeleniny natolik, že budete sami překvapeni. Jedná se o přírodní antibiotikum a v kombinaci s pečenou zeleninou dodáte tělu spoustu vitaminů a minerálů. Navíc s česnekem je zelenina velmi chutná. Také s ním to ale nepřehánějte, protože je velmi aromatický.

Doporučený článek:  Nepodlehněte vánoční horečce a nakupujte s rozumem. Neplýtvat jídlem je snadné

Pomoci jako ochucovadlo může také citron. Je to ideální doplněk pro zeleninu. Stačí jen pár kousků citronu, limetky nebo pomeranče. Orestujete-li citrusy společně se zeleninou, dostaví se skvělý chuťový efekt, který vás překvapí. Zelenina se nejčastěji ochucuje olivovým olejem, který je zdrojem omega mastných kyselin, a proto by neměl v jídelníčku chybět. Díky němu zelenina neztratí šťávu a navíc je to surovina, kterou můžete zhřešit.

Zdroj: https://www.thekitchn.com/8-ways-to-make-mind-blowing-roasted-vegetables-223577