Správné skladování udrží chléb déle čerstvý

Kupovaný i domácí chléb si může udržet svou čerstvost velmi dlouho při správném skladování. Zabráníte tím jeho ztvrdnutí i plesnivění. Existuje hned několik způsobů, jak můžete chléb doma skladovat, aby zůstal dlouho čerstvý a velmi dobrý. Poradíme vám pět možností, jak si zajistit čerstvé pečivo po dlouhou dobu, abyste ho zbytečně nevyhodili.

Chlebník

Chlebník je ideální metodou pro dlouho čerstvý chléb. Jde o velmi tradiční možnost, ale stále funguje velmi dobře. Většina lidí ovšem nechce mít tuto věc ve své kuchyni. Dřevěný chlebík funguje nejlépe a zároveň bude v kuchyni vypadat i hezky. Postavte ho mimo slunce a užijte si chutné pečivo.

Doporučený článek:  Jarní vertikutace připraví trávník na novou sezónu. Zbaví ho mechu a podpoří v růstu

Papírový sáček

Další možností pro kratší skladování je papírový sáček, který najdete u pečiva v každém obchodě. Umožňuje velmi dobrou cirkulaci vzduchu, takže chléb může dobře dýchat, nezapaří se a nezačne plesnivět. Na druhou stranu vám v něm vydrží pečivo pouze jeden nebo dva dny.

Zdroj obrázku: Freepik

Bavlněný sáček

V posledních letech se začaly prodávat ekologické sáčky na skladování pečiva z kvalitní bavlny. Stejně tak ale můžete použít i obyčejnou látkovou utěrku. Látka propustí vzduch a zároveň předchází vzniku plísní. Tato metoda je ideální hlavně pro domácí pečivo bez konzervantů.

Doporučený článek:  Antioxidanty uleví tělu od škodlivých látek. Některé potraviny jsou jimi přímo nabité

Mrazák

Víte, že chléb nesníte do dvou dnů? Rozdělte ho na menší části a vložte do mrazáku. Stačí, když ho vložíte do plastového sáčku a vložíte do mrazáku. Tam vám vydrží poměrně dlouho a před konzumací ho stačí večer předem vyndat a nechat rozmrznout při pokojové teplotě.

Plastový sáček

Nakonec lze chléb skladovat také v plastových sáčcích. Ty se doporučují pouze pro krátkodobé skladování, protože vůbec nedýchají. Proto se může snadno stát, že se v nich udrží vlhkost, chléb se zapaří a začne plesnivět. Na to si dávejte dobrý pozor, ale jinak můžete využít i tuto metodu.

Zdroj: https://www.theperfectloaf.com/the-best-way-to-store-bread/