Domácí polévky jsou obvykle zdravé, ale není to pravidlem. Hodně záleží na tom, co do nich přidáte za suroviny. Některé totiž pomohou k tomu, že bude pokrm zbytečně tučný, což vám rozhodně nepomůže, jestli chcete shodit přebytečná kila. Stačí si přitom pohlídat pár ingrediencí, které byste do polévky neměli přidávat, jestli se chcete dočkat redukce své váhy. Podívejme se, co nepřidávat do polévky, pokud chcete zhubnout nebo se udržet v dobré kondici.
Domácí polévka může být škodlivá
Polévky mají mnoho výhod a během zimy vás vždy krásně zahřejí. Navíc většinu druhů polévek připravíte rychle, snadno a vydrží vám na několik dnů. Může se zdát, že domácí polévky nemají žádné nevýhody a měli bychom si je vychutnávat neustále a naplno. Pravdou ale je, že pokud do nich přidáte určité suroviny, mohou být dokonce škodlivé při vaší snaze o zhubnutí. Právě proto se nyní podíváme na několik surovin, kterých byste se měli vyvarovat.
Nejhorší suroviny, které můžete dát do polévky
Smetana je součástí mnoha receptů, protože dokáže polévku příjemně zahustit. Zároveň je ale bohatým zdrojem kalorií a tuku. Jestli chcete zhubnout, měli byste sáhnout po jiné alternativě pro zahuštění, například po strouhané zelenině nebo vařeném kuřecím mase. Kostky vývaru s glutamanem sodným mohou povzbudit chuť k jídlu, takže sníte mnohem větší porci, než jste původně chtěli. To vám při hubnutí příliš nepomůže, takže masox rozhodně nepoužívejte.
Klobásu do polévky také mnoho lidí přidává, protože jde o chutný doplněk. Bohužel většina uzenin obsahuje mnoho chemie, které povzbudí vaše chuťové pohárky. Budete kvůli tomu jíst mnohem víc. Sýr chutná v polévkách také skvěle, ale jde o tukovou bombu, kterou byste si měli odpustit na své cestě za štíhlým pasem. Stejně jako smetana funguje také mouka, ale i mouka obsahuje mnoho zbytečných kalorií, a proto byste měli zvolit jinou možnost zahuštění polévky.
Zdroj: https://www.eatthis.com/worst-soup-ingredients/