Zmrzlina k létu patří. Ta doma vyrobená nejen osvěží, dodá tělu i něco navíc

Zmrzlina je neodmyslitelným prvkem každého léta. Mnoho z nás si ji ale užívá i během zimy. V případě, že zvolíte domácí výrobu, můžete se kromě úžasné chuti a studené pochoutky těšit také na produkt, který je prospěšný zdraví. Domácí zmrzlina dokáže potěšit malé i velké labužníky, zchladit v horkém dni, ale také ochránit před astmatem a snížit krevní tlak. Musíte si ji ale dobře připravit.

Řepa má skvělou chuť a zpomaluje stárnutí

Červená řepa je bohatá na kyselinu listovou a pigmenty, které fungují v těle jako silné antioxidanty. Ty malé blahodárné účinky. Čtyřnásobně zvyšují absorpci kyslíku v buňkách a posilují oběhový systém v těle. Na vytvoření dokonalé zmrzliny stačí použít 5 malých vařených řep, sklenici sezónního ovoce (černý rybíz, borůvky a maliny), šťávu z jednoho citronu, 1/3 šálku balzamikového octa a 3 lžíce xylitolu. Smíchejte a dejte do mrazáku na 3–4 hodiny.

Zdroj obrázku: Freepik

Netradiční špenátová zmrzlina

Špenát je velmi zdravý, ale je velmi těžké ho dostat do dětí. Zmrzlina je skvělým způsobem, jak toho snadno dosáhnout. Listy špenátu jsou obrovským zdrojem vitamínu C, luteinu a betakarotenu. Obsahuje také antioxidanty, které vás ochrání před aterosklerózou a rakovinou. Zahřejte sklenici rostlinného mléka (např. mandlového) a rozpusťte v něm půl lžíce medu. Přidejte půl šálku blanšírovaného a rozmixovaného špenátu, polovinu banánu a dvě lžíce kokosového másla. Promíchejte, nalijte do nádoby a vložte na 3 hodiny do lednice.

Doporučený článek:  Hnojivo z kávové sedliny je ideální výživou pro hortenzie a rododendrony

Sladká mrkev potěší každé dítě

Mrkev obsahuje velké množství vitamínu A a betakarotenu, které zlepšují zrak a zpomalují stárnutí očí. Kromě toho je také zdrojem luteinu, lykopenu a zeaxantinu, které působí jako prevence před rakovinou. Upečte 7 mrkví v troubě (na 40 minut při 230 °C). Nechte je vychladnout, nakrájejte na malé kousky a vložte do mísy. Přidejte půl hrnku kokosového mléka, 2 lžíce javorového sirupu, banán a špetku soli. Důkladně promíchejte a dejte na 3 hodiny do mrazáku.

Zdroj: https://www.sottolestelle.com/en/blog/recipes/homemade-vegetable-ice-cream-recipe