Správně skladovaná cibule vydrží déle čerstvá

Skladování cibule je klíčovým faktorem pro uchování jejich čerstvosti a chutě po delší dobu. Správné místo pro skladování cibule může zajistit, že budou mít dlouhou trvanlivost a budou připraveny pro vaše kulinářské dobrodružství. Zde jsou některá z nejlepších míst pro skladování cibule:

1. Chladnička:

Chladnička je jedním z nejlepších míst pro skladování cibule. Udržuje je v chladném a suchém prostředí, což pomáhá snižovat riziko hniloby a ztráty vlhkosti. Ideální teplota pro skladování cibule v chladničce je mezi 2 a 7 °C (35-45 °F). Uchovávejte cibule v síťových taškách nebo na mělkých nádobách, aby se zajistila dobrá cirkulace vzduchu.

Doporučený článek:  Šetřete při nákupech po celý rok. Stačí využít několik triků

2. Sklep nebo garáž:

Pokud nemáte chladničku s dostatečně nízkou teplotou, můžete zvážit skladování cibule ve sklepě nebo garáži. Tyto prostory často nabízejí dostatečně chladné a suché prostředí pro skladování cibule. Mějte však na paměti, že teplota by neměla klesnout pod bod mrazu.

3. Síťové tašky nebo koše:

Pro správné skladování cibule jsou vhodné síťové tašky nebo koše s otvory. To umožňuje cibulím cirkulaci vzduchu a snižuje riziko hniloby. Síťové tašky lze umístit do chladničky, sklepa nebo garáže.

Zdroj obrázku: Freepik

4. Stínované místo v zahradě:

Doporučený článek:  Zápalky zapíchnuté v květináči zvýší odolnost rostlin

Pokud máte dostatek zahrady, můžete také zvážit skladování cibule na stínovaném místě venku. Postavte jednoduchou stínící strukturu, která chrání cibule před přímým slunečním světlem a deštěm. Toto je vhodné pro lidi žijící v teplejších oblastech.

5. Vyhrazený skladovací prostor:

Pokud máte mnoho cibulí k uložení, můžete zvážit vytvoření vyhrazeného skladovacího prostoru, jako je truhlík nebo skříň, který umožňuje regulovat teplotu a vlhkost.

6. Pravidelná kontrola:

Nezapomeňte pravidelně kontrolovat stav skladovaných cibulí. Odstraňte ty, které začínají hnít nebo se zhoršují, aby se zabránilo šíření hniloby na ostatní cibule.

Doporučený článek:  Vytáhnout bezpečně klíště z pokožky může být oříšek. Důležité je dodržet několik pravidel

Správné skladování cibule vám umožní využít jejich chutnou chuť po dlouhou dobu. Dodržování těchto rad vám pomůže udržet cibule čerstvé a vhodné pro vaše kulinářské potřeby.

Zdroj: https://www.marthastewart.com/8296018/how-to-store-onions