Hebkost dodá ručníkům správné praní a sušení

Nové, krásné a nadýchané ručníky jsou vždy velmi příjemné a všichni je milujeme. Naneštěstí po prvním a každém dalším vyprání mohou tyto vlastnosti ztratit. Jak zabránit ručníkům, aby byly nepříjemně tvrdé a hrubé? Podívejme se na pár osvědčených domácích tipů, které vám s touto nepříjemností pomohou.

Správná teplota je základem úspěchu

Správná péče o ručníky zahrnuje i správné praní. Vždy zkontrolujte štítek na látce, který vám řekne, jak je máte prát a žehlit. V minulosti bylo běžné, že se ručníky praly na 90 stupňů, ale dnes už nic takového zajisté dělat nebudete. Ideální teplota pro bavlněné ručníky je 60 stupňů a pro ručníky z mikrovlákna se doporučuje nepřekračovat 40 stupňů.

Doporučený článek:  Každá podlaha může být znovu krásná. Podívejte se na ni zblízka a čištění bude hračka

Důležité jsou také prací prostředky, které při praní používáte. Snažte se nepoužívat kupovanou aviváž. Místo toho použijte 1 šálek octa, který nalijete do bubnu a vyperete s barevnými ručníky. Pro bílé ručníky zvolte půl sklenice jedlé sody, kterou nasypete do dávkovače pracího prášku. Rychlost otáček byste nikdy neměli nastavovat na maximum, protože se vlákna rychle opotřebují a budou polámaná.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak získat měkké ručníky díky praní a sušení?

Možná to bude znít v první chvíli trochu složitě, ale ručníky byste neměli v pračce míchat s dalším oblečením. Perte vždy pouze ručníky. Malé množství látky v bubnu zajistí prověšení, které pomůže efektivnějšímu máchání. Díky tomu budou ručníky více sát a budou nádherně nadýchané i po mnoha praních.

Doporučený článek:  Sladké plody nejsou vše, co třešně nabízí. Jejich stonky přináší unikátní účinky na zdraví

Klíčový je také způsob věšení této tkaniny. Než je pověsíte na věšák, pořádně je protřepejte. Vlákna se díky tomu narovnají a v této poloze si po usušení zachovají svůj tvar. Mezi pověšenými ručníky také udržujte prostor, aby se mohla vlhkost správně odpařit. Díky tomu bude materiál pružný a měkký. Ručníky vám díky těmto tipům zůstanou mnohem déle krásné a jako nové, takže nebudete muset brzy kupovat nové.

Zdroj: https://www.homesandgardens.com/advice/how-to-keep-towels-soft