Postřik z mléka zbaví rostliny mšic

Jestli máte na rostlinách mšice, možná s nimi budete bojovat velmi dlouho. Jsou to tvorové, kteří mohou způsobit nejen poškození rostlin, ale také se rychle množí a během jediného týdne jich můžete mít po bytě nebo zahradě mnohonásobek. Bojujte s nimi co nejdříve, protože napadnout mohou celou vaši okrasnou zahradu, a to i za oknem.

Jak bojovat proti mšicím?

Boj s těmito malými broučky nesmíte nikdy vzdát, protože se rychle množí a napadnou všechny květiny, které máte doma. Pomoci vám mohou nejen prostředky z obchodů, ale také ty domácí, které najdete doma v kuchyni. Které to jsou? Účinné je například mléko, ocet nebo jedlá soda. Tito pomocníci jsou skvělí nejen při úklidu, ale pomohou také při péči o květiny.

Doporučený článek:  Mazlíčci potřebují během zimy udržet v teple. Dny doma zpestří zábavné aktivity

Mléko patří mezi levné komodity, můžete ho koupit v každém obchodě a výsledky jeho použití jsou dokonalé, protože mšice přestanou otravovat vaše květiny a ty si budou moci zase růst a kvést. Mšice mohou napadnout nejen stonky, ale také listy, které pak vadnou. Mléčný sprej na mšice bude funkčním prostředkem k jejich odstranění.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak si vyrobit mléčný sprej?

Je to velmi jednoduché. Budete k tomu potřebovat hlavně mléko, které obsahuje látky, jež mšice vypudí. Postřiky si sice můžete koupit v obchodě, ale jsou plné chemie, a tudíž nevhodné pro životní prostředí. Mléčný postřik bude fungovat na sto procent, je levný a účinný a jeho výroba nezabere mnoho času.

Doporučený článek:  Při správném zamrazení vydrží jahody chutné až jeden rok

Můžete použít čerstvé, odtučněné mléko. Dávejte si ale pozor, protože mléko může nalákat hmyz, kterým se mšice živí. Odstraňte nejdříve plevel, který mšice mají rády, a poté eliminujte množství mravenců na zahradě, protože jsou velcí kamarádi se mšicemi. Mléko pak stačí nalít do rozprašovače a postříkat jím rostliny. Nemusíte tak činit každý den, abyste rostlinám naopak neublížili. Během několika dnů by mšice měly zmizet a rostliny se uzdravit.

Zdroj: https://balconygardenweb.com/milk-uses-in-the-garden/