Bleskurychle nakrájená vejce do polévky nebo do salátu: z banálního triku je hit

Přebytek vajíček natvrdo? To se vám dozajista bude hodit tip na jejich rychlé zpracování do pomazánky nebo do salátu! Krájet vajíčka nadrobno ostrým nožem je nudná a zdlouhavá činnost, proto mnozí dokonce vajíčkovou pomazánku raději oželí. Stačí přitom několikasekundový trik a nálož vajec je v misce připravená na další použití. Jak je to možné? Vyzkoušejte a uvidíte sami!

Pro milovníky vajíček natvrdo

Existují různé rady, jak oloupat vajíčka natvrdo, ale také na jejich zpracování. Tento patří do druhé skupiny, protože z vajíček nakrájených nadrobno si lze připravit bleskurychle výtečnou vajíčkovou pomazánku. Nadrobená vajíčka se hodí také do bramborového, rajčatového nebo mrkvového salátu, kde tvoří jednu z hlavních ingrediencí. Jak ale připravit tyto pochutiny rychle pro celou rodinu bez zdlouhavého krájení vajíček nožem na prkénku?

Zdroj obrázku: Freepik

Nakrájeno během malé chvilky

Přebývá doma několik vajec uvařených natvrdo? Díky skvělému tipu z nich bude pomazánka hotová během chviličky, postačí si připravit dostatečně velkou misku a kovovou mřížku. Klidně se dá použít odkládací na bábovky nebo koláče nebo jiná mřížka, která se používá při vaření. Mřížka se položí na misku. Poté se oloupou opatrně jednotlivá vajíčka. Čerstvě uvařená se musí nechat nejprve zchladnout.

Tip, který rádi sdílejí známí gastro influenceři

Dále stačí vzít jednotlivé kusy a protlačit skrz připravenou mřížku do misky. Během několika sekund lze takto zpracovat desítky vajec. Tento trik je oblíbený také u zahraničních influencerů, kteří se zabývají gastronomií a natáčejí videa o vaření a přípravě pokrmů. Tímto rychlým zpracováním se ušetří čas i zbytečné nádobí, nadto se jedná o zcela bezpečný způsob, protože k práci není potřeba ostrý nůž, se kterým se normálně vajíčka sekají nadrobno.

Zdroj: https://www.cookinglight.com/cooking-101/techniques/how-to-easily-chop-boiled-eggs-pioneer-woman