Droždí nepatří do kuchyně, ale na zahradu. Zkušení zahradníci dobře ví, jak rostlinám prospěje

Kvasnice mohou rostlinám velmi pomoci. Nejen na rajčata a okurky se bude hodit postřik, který zabrání tomu, aby se na rostliny dostali škůdci nebo plísně. Droždí by rozhodně nemělo chybět ve vaší kuchyni. Jak z něj vyrobit postřik na rajčata nebo okurky? Je to velmi snadné a získáte tím skvělý prostředek nejen na zeleninu.

Jak funguje droždí na zahradě?

Mnozí zahrádkáři používají na svých zahradách právě droždí. Obsahuje totiž cenné látky, které jsou skvělými živinami pro rostliny. Kromě jiného je bohaté na minerály a bílkoviny, rostliny ocení také aminokyseliny. Droždí je schopné rostliny ochránit před různými patogeny a chorobami houbového typu. Samotné se řadí do skupiny hub, které škodí jiným druhům.

Doporučený článek:  Jarní řez připraví pivoňky na novou sezonu

Kvasnice se nejčastěji používají jako ochrana pro ovoce nebo zeleninu, ale samozřejmě postřik můžete využít také na jiné rostliny, které jsou náchylné například k onemocnění plísněmi nebo jinými houbami. Můžete ho použít také na klíčky sazenic, protože podpoří jejich zakořeňování. Sprej aplikujte i na růže. Používejte ho preventivně, než uvidíte na rostlinách změny.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak postřikem ovlivníte rostliny?

Droždí má na rostliny skvělý vliv. Díky němu totiž bohatě pokvetou, také se zrychlí jejich růst a kořenový systém se bude lépe vyvíjet. Stačí k tomu pouze rozpustit kostku droždí v deseti litrech vody, zamíchat a nalít do rozprašovače. Samotné použití je také snadné, nastříkejte roztok na rostliny a máte hotovo.

Doporučený článek:  Mulčování novinami poskytne rostlinám v létě řadu výhod

Roztok poslouží jako ochrana před plísněmi také jahod nebo malin. Je to přírodní prostředek, který neškodí životnímu prostředí a zahrádkáři ho milují. Voda na hnojivo by měla být nejlépe dešťová, ale můžete použít také tu z vaření zeleniny nebo brambor, protože tím rostlinám dodáte ještě další živiny. Jiným způsobem použití droždí je nechat ho ve vodě fermentovat. Tak budete mít hnojivo hotové během dvou týdnů.

Zdroj: https://www.ehow.com/info_8545986_yeast-used-vegetable-gardens.html