Na pečicí papír si rychle zvykla každá hospodyňka. Základní použití, uváděné i v návodu na tomto výrobku, zná každý. Používá se při pečení, například na plech nebo do zapékací mísy. Díky němu se není třeba bát připalování a snadno nahradí dosud používané vymazávání plechu máslem či olejem. Pečicí papír má však i řadu jiných využití, která jsou pro mnohé doslova překvapivá.
Oddělení masa
Chystáte steaky nebo burgery na grilování? Máte nachystané jednotlivé porce a nechcete, aby se na sebe lepily? Potom použijte pečicí papír. Stačí ho nastříhat na odpovídající velikost a vložit mezi jednotlivé plátky. Na rozdíl od potravinové fólie se maso nebude k ničemu lepit a vy máte porce jednoduše oddělené.
Jako prostírání
Chcete rychle prostřít stůl a zamezit tomu, aby se pokydal nový ubrus? Použijte pečicí papír, který poslouží jako jednoduché prostírání. Nejenom že z něj případné nečistoty snadno setřete, ale může také zajímavě vypadat. Být originální nemusí být ani těžké a vlastně ani nijak drahé. Stačí nastříhat pár kusů pečicího papíru.
Provizorní vál
Potřebujete uválet těsto, ale nechce se vám vytahovat velký dřevěný vál? A zároveň si nechcete poškodit a znečistit kuchyňskou linku? Tak použijte pečicí papír. Stačí ho položit na kuchyňskou desku, na něj kus těsta, vzít váleček a můžete se pustit do práce. Snadno vyválíte těsto s jistotou, že se vám nebude nijak výrazně lepit.
Pečicí sáček
Propadli jste kouzlu pečicích sáčků, ve kterých si jídlo zachová svou šťavnatost? Pokud doma zrovna žádný nemáte, nezoufejte. Vezměte pečicí papír a jídlo zabalte do něj. Převažte řeznickým provázkem a vložte do trouby. Jídlo se nepřipálí, zůstane šťavnaté a bude stále dokonale chutnat.
Do šuplíků
Nechcete, aby vaše nádobí bylo přímo v kontaktu s deskou dna šuplat nebo kuchyňských skříněk? I tady se dá využít pečicí papír. Nastříhejte ho na odpovídající velikost a vložte do dna šuplat nebo skříněk.
Zdroj: https://home.howstuffworks.com/home-improvement/household-hints-tips/cleaning-organizing/parchment-paper-uses.htm