Jablko je ovoce, které je hlavně na podzim snadno k dostání. Seženete ho ale po celý rok. Existuje několik desítek odrůd, liší se nejen podle barvy, ale také podle velikosti a chuti. Pokud máte jablek dostatek a nevíte, co s nimi, můžeme vám poradit několik triků. Jablečný koláč, smažená jablka nebo ovocný salát můžete nahradit novinkami, které potěší celou rodinu.
Jablko využijete při pečení kuřete
Pokud budete opékat celé kuře, maso je většinou vysušené. Z trouby ho vytáhnete pozdě a maso je sice dobré, ale přeci jen tomu něco chybí. Pomoci může jablko. Stačí ho ještě před vložením kuřete do trouby dát dovnitř drůbeže a je o všechno postaráno. Z trouby vytáhnete šťavnaté kuře. Jablko pomůže také prodloužit čerstvost koláčů. Jestli ho máte nadbytek a už ho nemáte komu dát, koláč můžete snadno oživit tak, že k němu přidáte polovinu jablka. Jablko se přidává také do krabice od perníčků, aby rychleji změkly.
Jablko pomůže dozrát rajčatům. Chladnější a zatažené dny mohou znamenat, že rajčata nedozrají včas. Můžete si sice udělat salát ze zelených rajčat, vhodná je také výroba marmelády. Pokud si ale rádi pochutnáte na zralých plodech, je nutné učinit opatření, aby stihla dozrát do prvních mrazíků. Můžete je klidně natrhat a k nim do pytlíku přidat zralé jablko. Po několika dnech z pytlíku vytáhnete zralá rajčata.
Jablko zbaví přesolenou polévku nadbytečné soli
Jablko umí v kuchyni opravdové zázraky. Tmavý cukr má tendenci se lepit k sobě a tvoří se v něm hrudky. Jestli chcete obnovit jeho strukturu, do nádoby přidejte kousek jablka, který zabalte do sáčku na zip. Po několika dnech uvidíte, že se cukr začal odlepovat a je znovu sypký.
Jablka pomohou také v případě, že se vám povedlo přesolit polévku. Stačí, když vložíte do hrnce několik plátků jablka. Deset minut vařte a poté jablko vyndejte. Jablka sůl nasají, takže polévka bude lahodná a po přesolení nebude ani stopy.
Zdroj: https://www.cosmopolitan.com/food-cocktails/advice/a32604/ways-to-use-an-apple/