Koupel, po které orchideje znovu ožijí: funguje lépe než speciální hnojiva

Tento trik se stává stále populárnějším, neboť může zlepšit stav mnoha rostlin. Mluvíme o zalévání nebo postřiku z kvasnic. Jsou ideální alternativou k chemickým přípravkům na ochranu rostlin a minerálním hnojivům.

Droždí nejen na pečení

Kvasnice jsou ideální volbou v době, kdy se zvyšuje povědomí o životním prostředí. Budou fungovat jako hnojivo i jako profylaktický prostředek k ochraně zahradních rostlin. Může se použít k zalévání rajčat, okurek, keřů, jahod, ovocných stromů, okrasných a pokojových rostlin. Zalévání kvasnicemi je vhodné i pro orchideje. Přírodní hnojivo z pekárenských kvasnic má celý seznam výhod.

Doporučený článek:  Při odjezdu na dovolenou se vyplatí do mrazáku vložit minci. Dokáže předejít velkým nepříjemnostem

Kvasinky posilují kořenový systém, stimulují růst rostlin, ovlivňují hojné kvetení, usnadňují vstřebávání vody a minerálů z půdy a snižují výskyt mikroorganismů, které způsobují nemoci. Je to z toho důvodu, že kvasinky mají mnoho vitamínů B, které mají pro rostliny silný nutriční účinek. Patří do rodiny hub, ale nepoškozují rostliny.

Zdroj obrázku: Freepik

Recept na kvasinkové hnojivo

Jednoduše stačí rozpustit 100 gramů čerstvého droždí v 10 litrech teplé vody. Dalším krokem je nechat tento roztok hodinu stát. Po uplynutí této doby již nebude potřebovat zředění, takže jím můžeme okamžitě zalévat. Při přípravě hnojiva bude nejlépe fungovat měkká nebo dešťová voda. Taková voda neobsahuje sloučeniny chloru, proto rostliny roztok lépe absorbují. Kvasinkové hnojivo můžeme používat po celou sezónu, ale ne častěji než každé dva týdny.

Doporučený článek:  Dřez v kuchyni plný usazenin a zápachu: domácí prostředky se s ním rychle vypořádají

Kvasinky jsou dokonalým patentem pro krásné orchideje. Vše, co potřebujeme, je speciální hnojivo, které použijeme jednou za několik týdnů. To si jednoduše připravíme doma. Recept je jednoduchý, 100 gramů pekárenského droždí se rozpustí v 10 litrech teplé vody. Takovou směs necháme hodinu vychladnout, a když se kvasnice rozpustí, můžeme ji použít k zalévání rostlin. Nejlepší je roztok nalít do větší nádoby a orchideje do ní ponořit.

Zdroj: https://www.corvallisadvocate.com/2021/using-yeast-in-the-garden/