Kvasnice jsou zázrak pro zdraví i krásu. Domácí masku a nápoj si snadno připravíte

Čerstvé balení kvasnic bude fungovat nejen v kuchyni. Mohou být použity například také v péči o pleť a vlasy. Využít je můžete i v případě anémie, nadměrné chuti k jídlu, imunitních poruch, plynatosti, cukrovky a syndromu dráždivého tračníku. Jak je tedy můžeme využít?

Jaké nutriční hodnoty mají kvasnice

Kvasnice si většinou spojujeme s pečenými dobrotami. Používáme je na chléb, koláče nebo domácí pizzu. Stojí však za to vědět, že tento produkt můžeme použít k léčbě některých onemocnění. Droždí je skvělým zdrojem vitamínů B. Obsahuje vitamín B1, B2, B3, B5, B6, B7 a B9. V jejich složení najdeme také mnoho minerálů. Například fosfor, zinek, hořčík, vápník, železo, draslík, selen, jód a chrom. Kromě toho jsou kvasinky bohaté na četné enzymy, biotiny, bílkoviny a aminokyseliny.

Kvasinky se úspěšně používají také v kosmetickém průmyslu. Jsou součástí mnoha produktů pro péči o vlasy a obličej. Jejich výhoda je, že je můžeme použít i sami. Kvasnice jsou ideální i při kožních problémech. Regulují sekreci mazu, snižují počet černých teček, mají protizánětlivý účinek, regulují práci mazových žláz a omezují akné. Kromě toho urychlují hojení ran a snižují viditelnost strií. Kvasnice také zlepšují vzhled vlasů a zabraňují křehkosti nehtů. Pravidelné používání minimalizuje vypadávání vlasů. Vlasy budou hydratované, vyživované a lesklé.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak kvasnice používat

Kvasnice mohou být použity několika způsoby. Vše závisí na tom, jaký výsledek od nich očekáváme. V případě problémů s pokožkou bude dobře fungovat pleťová maska. Pro přípravu musíte rozpustit 5 gramů kvasnic v malém množství mléka. Chcete-li pokožku hydratovat, můžete přidat několik kapek olivového oleje. Směs by měla mít konzistenci kaše. Maska by měla na tváři působit 20–25 minut. Po této době ji smyjte teplou vodou.

Můžete zkusit připravit také kvasnicový nápoj. V tomto případě je však třeba být obzvláště opatrný. Asi 2–3 gramy kvasnic by se měly zalít horkým mlékem nebo horkou vodou a důkladně promíchat. Taková léčba by však neměla trvat déle než 40 dní. Důležité je vědět, že je zakázáno jíst syrové kvasnice. To by mohlo vést ke gastrointestinálním problémům.

Zdroj: https://www.medicalnewstoday.com/articles/323245