Mrazák dokáže uchovat víc než maso. Tyhle potraviny málokoho napadnou

Možná budete překvapení, jaké potraviny si můžete schovat do mrazáku. Možná ani nevíte, o jakých potravinách bude řeč. Do mrazáku většinou dáváme hotová jídla, která nám zbyla, uchováváme zde maso nebo ovoce. Existuje ale spousta dalších surovin, které můžete schovat na později.

Raději potraviny zamrazte, než abyste je vyhodili

Jaké potraviny můžete vložit do mrazáku? Hodí se například vařené těstoviny. Těch většinou uděláme tolik, že je nestihneme včas sníst. Proto přijde vhod, že je můžete zamrazit. Musí být ale uvařené al dente. Navíc do nich můžete přidat trochu oleje, čímž zabráníte jejich slepení po rozmrazení. Zelený salát je také potravina, kterou můžete schovat do mrazáku. Je to surovina, která se může rychle zkazit.

Listy hlávkového salátu zamrazte po malých porcích a poté je můžete vytahovat například do zeleninových smoothies. Salát ale nikdy nerozmrazujte, rovnou ho vhoďte do mixéru. Avokádo je surovina, která v našich končinách ještě nemá tolik fanoušků. Pokud ale avokádu přijdete na chuť, rozhodně je dobré vědět, že ho můžete zamrazit. Zkuste ho vložit do plastového sáčku a uložit k mrazu.

Zdroj obrázku: Freepik

Zamrazte čokoládu nebo mouku

Bramborové hranolky jsou surovina, která se velmi často uchovává v mrazáku. Mražené si je můžete i koupit, stejně tak ale můžete zamrazit i domácí hranolky. Do mrazáku se hodí i hnědý cukr nebo mouka. Mouka totiž ani ve spíži nevydrží tak dlouho, jak si možná myslíte.

I čokoláda se dá zamrazit. Dejte ji do vzduchotěsné nádoby, vložte ji do lednice a až poté ji přesuňte do mrazáku. Pokud byste ji do mrazáku dali ihned, čokoláda by utrpěla teplotní šok a kvůli tomu by se mohla rychle zkazit. A při rozmrazení postupujte obráceně.  Nejvíce ale mrazíme maso, sezonní ovoce nebo hotové pokrmy, které nestihneme sníst. Neztrácí se tím hodnota jídla.

Zdroj: https://www.independent.co.uk/life-style/food-freeze-defrosting-tips-b2134473.html