Nadýchanost palačinkám propůjčí perlivá voda a jedlá soda

Babičky vždy nejlépe vědí, jak udělat to nejlepší jídlo bez ohledu na to, o co se jedná. Palačinky nejsou žádnou výjimkou. Jemné palačinky si můžete vyrobit jednoduše doma. Recept je velmi snadný a s přidáním jedné suroviny navíc budou vždy neuvěřitelně nadýchané a krásné. Fungovat mohou jako dezert, ale také jako slaná večeře. Podávat je můžete s marmeládou, šlehačkou, ale také se špenátem nebo sýrem.

Jak vyrobit nadýchané palačinky?

Palačinky jsou velmi oblíbené po celém světě. Jde o velmi oblíbený dezert, který miluje snad každý z nás. Jejich příprava je navíc velmi jednoduchá a potřebujete jen pár věcí, takže si je můžete připravit prakticky kdykoli. Navíc je můžete podávat nejen na sladko, ale také naslano jako hlavní chod k obědu nebo večeři. Dnes se ale podíváme na klasickou, sladkou verzi této dobroty.

Doporučený článek:  Tipy pro praní a ukládání prádla, které eliminují zatuchlý zápach

Výroba palačinek je jednoduchá. Mnoho lidí si ale stěžuje, že je nemají tak nadýchané, jak by si přáli. Na to znají skvělý trik naše babičky. Do těsta přidejte perlivou vodu a malé množství jedlé sody. Díky této kombinaci budete mít vždy nadýchané těsto na palačinky. Budou nejen skvěle chutnat, ale také nádherně vypadat, takže na ně budete mít ještě větší chuť.

Zdroj obrázku: Freepik

Recept na nadýchané palačinky

Dobrou zprávou je, že toho na výrobu nebudete potřebovat mnoho. Připravte si hlubokou mísu, 1 šálek mouky, 1 šálek mléka, 2 vejce, 1/2 sklenice minerální perlivé vody, 2 lžíce oleje, špetku soli, 1/2 lžičky jedlé sody a vanilkový cukr podle vlastní chuti. Přidat můžete také klasický nebo třtinový cukr podle toho, který z nich máte nejraději.

Doporučený článek:  Křupavost nakládaných okurek zajistí správný výběr zeleniny a dobrý recept

Do mísy prosejte mouku. Přidejte vejce, mléko, sůl, půl sklenice perlivé vody a vanilkový (nebo jiný) cukr. Všechny ingredience smíchejte. Míchejte, dokud směs nebude dokonale hladká. Poté přidejte olej a znovu důkladně promíchejte. Předehřejte si palačinkovou (nebo nízkou) pánev. Nalijte trochu těsta a rozlijte ho po celém povrchu pánve. Palačinku obraťte, až bude první strana hotová, a nakonec ji ozdobte svou oblíbenou příchutí (marmeláda, ovoce, tvaroh, šlehačka apod.).

Zdroj: https://www.kulickspancakerecipes.com/classic-pancake-recipe-with-baking-soda/