Nejoblíbenější vánoční cukroví, které potěší celou rodinu

Vánoční cukroví je nedílnou součástí svátků a tradičního vánočního pečení. Rodiny si na tento čas roku připravují oblíbené druhy cukroví, které voní a chutnají po celém domě. Existuje mnoho různých druhů vánočního cukroví, ale několik z nich patří mezi nejoblíbenější a nejznámější. Níže představíme několik těchto tradičních druhů cukroví:

1. Linecké cukroví (Linzer cookies): Linecké cukroví patří mezi klasiku vánočního pečení. Jsou to jemné a křehké máslové sušenky s ovocnou marmeládou na střední vrstvě. Toto cukroví je často vykrajkováno do různých tvarů, jako jsou hvězdičky, srdce nebo vánoční stromečky, a posypáno cukrem na povrchu.

2. Medovníky (Gingerbread cookies): Medovníky jsou dalším vánočním klasikou. Jsou vyrobeny z medu, horkých koření a medovníkových koření, které jim dávají typickou chuť a vůni. Medovníky se často tvoří do různých tvarů, jako jsou mužíčci nebo stromečky, a zdobí se glazurou nebo barvivem.

Doporučený článek:  Život s kočkou přináší mnoho trablů i skvělých momentů. Naučte se jí správně porozumět

3. Skořicové sušenky (Snickerdoodles): Skořicové sušenky jsou oblíbené zejména v Severní Americe. Mají charakteristickou chuť skořice a jsou pokapané cukrem smíchaným se skořicí. Tyto sušenky jsou měkké uvnitř a křehké zvenčí.

4. Bezedné perníčky (Rum balls): Bezedné perníčky jsou populární v některých částech Evropy. Jsou vyrobeny z rozemletých sušenek nebo perníku smíchaných s rumem a kakao. Tato směs je pak tvarována do malých koulí a obalená v cukru nebo kakaovém prášku.

Zdroj obrázku: Freepik

5. Vanilkové rohlíčky (Vanilla crescents): Vanilkové rohlíčky jsou oblíbené v Německu a v některých dalších zemích. Jsou to drobné pečivo ve tvaru půlměsíce, které je obvykle obalené v cukru smíchaném s vanilkou a mletými ořechy.

Doporučený článek:  Pití kávy v určitou hodinu zaručí příval energie a nejlepší účinky. A nabízí mnohem víc

6. Bábovičky (Thumbprint cookies): Bábovičky jsou malé sušenky, které mají do středu stlačenou důlek, kam se následně vkládá marmeláda nebo džem. Můžete si vybrat různé druhy marmelády nebo džemu podle vaší preference.

7. Kokosové kuličky (Coconut snowballs): Kokosové kuličky jsou sušenky, které obsahují kokos a jsou obalené v cukru nebo moučkovém cukru. Mají podobu malých kuliček, které připomínají sněhové koule.

8. Oplatky (Wafer cookies): Oplatky jsou tenké a křehké sušenky, které se často používají ke spojování dvou vrstev cukroví. Můžete je také nalomit a použít jako dekoraci pro dorty nebo dezerty.

Doporučený článek:  Poznat padělek parfému od originálu je snadné. Přesto mnozí i záměrně naletí, hlavně kvůli lákavým cenám

Tyto druhy vánočního cukroví jsou jen malým výběrem z bohatého spektra tradičních receptů. Vánoční pečení je skvělou příležitostí pro rodinnou spolupráci a vytváření chutných dobrot, které budou ozdobou vánočního stolu. Každá rodina má své vlastní oblíbené druhy cukroví, které předává z generace na generaci, a tak vytváří tradiční vánoční atmosféru.

Zdroj: https://www.browneyedbaker.com/christmas-baking-ideas/