Některé potraviny jsou čiré zlo. Prázdné kalorie, příliš soli a cukru našemu zdraví rozhodně neprospějí

Existují potraviny, o kterých víme, že jsou nebezpečné. A také existují ty, o kterých si myslíme, že jsou neškodné. Jsou to oblíbené produkty, které často kupujeme. Možná se některá z následujících potravin pravidelně vyskytuje na vašem jídelníčku, protože netušíte, jak velké zlo se v ní skrývá. Kromě toho, že potraviny mohou být příliš slané, příliš sladké nebo třeba příliš kořeněné, mohou obsahovat také spoustu chemikálií, které rozhodně lidskému zdraví neprospívají. Naopak. Následujícím čtyřem typům se raději vyhněte.

Doporučený článek:  Vzácnější než med: včelí pyl je superpotravina, kterou ocení nejen muži

Zpracované masné výrobky

Levné uzeniny, lančmít, konzervy a další druhy výrobků, které vznikly procesem mechanicky odděleného masa. Důvodem, proč je nekupovat, je nízký obsah masa a naopak bohatá příměs chemických „zlepšováků“. Ty jsou přidávány, aby výrobek lépe chutnal nebo vypadal (či obojí). Nutriční hodnota těchto produktů je bohužel taktéž nízká. Uzeniny si vybírejte podle obsahu masa – budou dražší, ale mnohem zdravější.

Brambůrky a podobné pochutiny

Nejsou vhodné pro konzumaci, protože jsou příliš kalorické, slané a nemají žádnou nutriční hodnotu. Na 100 g chipsů připadá 500 kalorií a 40 g tuku! Navzdory tomu, že jsou tak kalorické, neobsahují vůbec nic prospěšného pro naše tělo. Zato se pyšní spoustou nebezpečných věcí, jako jsou umělá aromata, zvýrazňovače chuti, fosfáty, které škodí zdraví, glutaman sodný, regulátory kyselosti, barviva. S jejich nadměrnou konzumací riskujete obezitu i srdeční onemocnění.

Zdroj obrázku: Freepik

Sladké sycené nápoje

To, co je v těchto nápojích špatně, je především, že se z nich nenapijeme. Obsahují příliš mnoho cukru, takže jsou vysoce kalorické. Navzdory tomu se z nich nemůžete najíst, protože náš mozek je neregistruje jako potravinu. Řadíme je mezi prázdné kalorie, kterým bychom se při zdravém způsobu stravování měli vyhýbat.

Doporučený článek:  Dejte sbohem vysokému cholesterolu a užijte si chuť čerstvých šťáv, které nakopnou metabolismus

Margarín

Margarín není máslo. To co mají tyto dva produkty společné, je použití mléka při jejich výrobě. Avšak v margarínu se nachází spousta zdraví škodlivých látek, které přispívají k rozvoji rakoviny.

Zdroj: https://www.eatthis.com/worst-foods-for-your-body/