Nové brambory jsou chutnou přílohou, nezklamou v jakékoli úpravě

Léto je nejčastější období, kdy se na našich stolech objevují nové brambory. Jestli si chcete užít jejich chuť naplno, měli byste při jejich vaření dodržovat pár základních pravidel. Dnes se podíváme na pár tipů a triků, jak správně uvařit nové brambory. Díky tomu se také dočkáte většího množství vitamínů a minerálů, ale také jedinečné chuti. Jak na to?

S jakými surovinami chutnají nové brambory nejlépe?

Nové brambory s máslem a koprem jsou jedinečnou kombinací, kterou si vychutnáte prakticky ke každému druhu masa. Vychutnat si je ale můžete také s kefírem nebo zakysanou smetanou a bylinkami podle své chutě. Použít je můžete jako přílohu, ale také jako hlavní součást pokrmu. Než začnete s přípravou, měli byste znát pár jednoduchých pravidel.

Doporučený článek:  Zimní oblečení si po roce zaslouží osvěžit. Domácí prostředky se vyrovnají profesionálnímu čištění

V první řadě si vyberte brambory podobné velikosti. Díky tomu se všechny uvaří stejně. Nebudete mít některé rozvařené a jiné ještě tvrdé. Při nákupu se dívejte na jejich kvalitu. Vybírejte vždy ty, které vypadají zdravě. Vyhýbejte se naopak bramborám, které mají slupku zbarvenou do zelena, jsou měkké nebo již začaly klíčit. Tyto brambory nebudou pro konzumaci vhodné a stejně je vyhodíte.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak vařit nové brambory?

Mladé brambory byste neměli škrábat. Právě slupka jim dodá charakteristickou chuť, kvůli které si je kupujete. Musíte je před vařením jen důkladně umýt. Poté je můžete ponořit do vody, osolit a uvařit. Vhodné jsou pochopitelně také pro pečení. Záleží jen na tom, co pro vás bude nejlepší, a pochopitelně podle toho, jaký pokrm zrovna připravujete.

Doporučený článek:  Noční můra rodičů? Drahá dýně na Halloween, chyby při vyřezávání a znehodnocený obsah

Očištěné brambory vložte do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vroucí voda udrží chuť mladých brambor uvnitř a budou se také mnohem rychleji vařit. Voda by měla být osolená v poměru 1 lžička soli na 1 kilogram brambor. Brambory vařte několik minut a potom zkontrolujte, jestli jsou měkké. Mladé brambory budou hotové za 10–15 minut od okamžiku varu vody.

Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/glossary/new-potatoes-glossary