Léto je obdobím, kdy si párky nebo klobásy dopřávají i lidé, kteří je obvykle nekonzumují. Není se čemu divit, protože párky jsou velmi snadné a rychlé na přípravu. Navíc si je můžete připravit hned několika způsoby, použít je do hot dogu nebo z nich dětem udělat párek v rohlíku. Poradíme vám tři skvělé metody, jak je můžete ohřívat. Další možností je mikrovlnná trouba, ale to nedoporučujeme.
Vaření ve vodě
Nejlepší možností je klasické vaření ve vodě. Před vařením vyndejte párky z lednice nebo mrazáku a nechte je chvilku odstát. Potom je vložte do hrnce se studenou vodou a postavte je na sporák. Zapněte nižší nebo střední teplotu a počkejte, než se voda začne vařit. Jakmile se začne vařit, párky budou hotové. Po uvaření je jednoduše vyndejte z vody a podávejte je tak, jak to máte rádi. Nemusíte vodu solit ani jinak upravovat. Stačí vám jen čistá voda a párky.
Grilování
Chcete-li připravit tuto pochoutku venku na grilu, klidně můžete. Zahřejte gril na střední nebo vysokou teplotu. Položte párky na grilovací rošt nebo podložku. Nechte je ohřívat po dobu asi 4-5 minut a neustále je otáčejte. Musíte je otáčet často, aby se připravili ze všech stran a získali tu správnou barvu. Zároveň získáte také klasické mřížky v případě, že použijete pro grilování rošt. Po grilování je můžete použít na hot dog, podávat se s hořčicí a kyselými okurkami.
Vaření v páře
Poslední vhodnou variantou přípravy tohoto produktu, je vaření v páře. Je to velmi zdravé a poměrně rychlé. Jednoduše nalijte do hrnce menší množství vody, postavte do hrnce napařovací vějíř a položte do něj párky. Napařujte je po dobu 5-7 minut, dokud nebudou ohřáté. Párky jsou již tepelně upravené, takže se nemusíte obávat toho, že budou syrové nebo nebezpečné pro konzumaci. Až budete mít párky ohřáté v páře na požadovanou teplotu, můžete je podávat svým oblíbeným způsobem.
Zdroj: https://www.wikihow.com/Cook-Sausages