Šikovná hospodyně si poradí v kuchyni s čímkoliv, a nejen v této místnosti. Jestli nevíte, že se dá rýže použít nejen na vaření, jste tu správně. Sáčková rýže patří mezi oblíbené přílohy nejen v domácnostech, ale také v restauracích. Její příprava je jednoduchá, ale stejně jako brambory se da využít ještě mnoha způsoby, a to v syrovém stavu.
Vyhnete se plýtvání jídlem a ušetří vám čas při úklidu
Sáček syrové rýže můžete vložit například do lednice. Pomůže vám totiž nejen s tím, že se vám budou méně kazit potraviny, ale díky tomu také ušetříte mnoho času, který byste trávili úklidem. Do ledničky dáváme nejen zakoupené potraviny, ale také zbytky jídel, která doma uvaříme. Zkontrolujte stav ledničky jednou za několik dní a zjistěte, jaké potraviny mají vliv například na časté nečistoty.
Proč vůbec dávat syrovou rýži do lednice? Ke zkáze potravin vede například nadměrná vlhkost, kvůli které kolikrát vytáhneme z lednice nepoživatelné jídlo. Na vině může být plíseň, která není na první pohled patrná. Objevit se může také nepříjemný zápach, kterého se sice snadno zbavíte, na druhou stranu je ale dobré mu předejít. Rýže pohltí vlhkost v lednici a díky tomu v ní budete mít pořad čisto.
Jak dlouho sáček v lednici nechat?
Naskýtá se otázka, jak dlouho nechat syrovou rýži v lednici. Dbejte na to, abyste ji dali na správnou polici, protože je to velmi důležité. Jedině tak může pohltit vlhkost z celé lednice, a ne pouze z její části. Sáček s rýží byste ale měli často měnit – poznáte to podle toho, že zrna budou nabývat. Jestli ho tam necháte déle, než je nutné, naopak si můžete přivodit problémy, které jsme uvedli již nahoře v článku.
Pokud i přesto, že máte v lednici rýži, pokračuje nepříjemný zápach, budete muset ledničku kompletně vyčistit. Znamená to vyndat veškeré potraviny, následně se zbavit těch, které jsou prošlé, a ledničku vyčistit nejlépe pomocí octa, jedlé sody a vody. Je to kombinace, která dezinfikuje, a vaše lednička pak bude skutečně čistá.
Zdroj: https://247newsagency.com/entertainment/39198.html