Sladké plody nejsou vše, co třešně nabízí. Jejich stonky přináší unikátní účinky na zdraví

Většina lidí je vyhazuje, ale mohou být prospěšné. O čem je řeč? Přeci o třešňových stoncích. Po snědení třešní je totiž zahazujeme do trávy, a přitom ani netušíme, jak mohou být prospěšné například našemu zdraví. Poradíme, jak si z nich připravit nálev, díky kterému vyléčíme mnoho zdravotních neduhů. Recept se bude určitě hodit.

V třešních najdeme mnoho minerálů

Třešně patří mezi oblíbené ovoce. Jejich sezona začíná na konci května a chutné plody můžeme jíst až do začátku srpna. Některé odrůdy se budou samozřejmě lišit. Třešně jsou tvořené hlavně vodou, a to asi z 80 %. Ve zbývajících dvaceti najdeme nejen vitaminy, ale také minerály, které jsou tělu prospěné. Draslík, který odstraní přebytečnou sůl z těla, nebo vitaminy A nebo C, které podpoří imunitu.

Stonky třešní ale mají svou funkci a jejich sílu můžeme využít také pro sebe. Obsahují velké množství antioxidantů a polyfenolů, které najdeme také v jiném ovoci. Stonky tak můžeme zařadit do svého jídelníčku. Připravený nálev utlumí bolesti při menstruaci. Stonky se používají v lidovém léčitelství už po staletí. Pomohou také ledvinám, protože jim usnadní práci.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak si třešňový nálev připravit?

A jak si takový nálev připravit, aby byl kdykoliv k dispozici? Nebudete k tomu potřebovat mnoho. Do hrnce dejte hrst stonků, zalijte je litrem vody a dejte vařit. Nálev vařte asi jen pět minut, odstavte z ohně a nechte vychladnout. Až bude studený, přeceďte ho do lahve nebo sklenice a dejte do lednice. Pokud ho necháte v lednici, vydrží až 3 dny.

Jednu sklenici pak vypijte nalačno nebo můžete i během dne, kdykoliv budete potřebovat. Především při menstruaci se vyplatí myslet na třešňové stonky. Do nálevu pak můžete přidat také hřebíček, který uleví prostatě. Jedná se alternativní způsob, jak svému tělu pomoci. Pokud bolesti přetrvávají, měli byste navštívit lékaře.

Zdroj: https://bio-vega.com/en/blog/cherry-stems-the-multiple-benefits-on-health-b20.html