Tipy, jak připravit bramboráky zdravěji a dokřupava

Milovníci bramboráků mohou jásat. Existují recepty, podle kterých usmažíme dokonalé bramboráky, které přitom nebudou plné tuku, jak tomu bylo dříve. Stačí znát několik tipů a triků, jak toho docílit, a už nikdy nebudete chtít bramboráky dělat jinak. Můžete si tak bramboráky dát klidně k večeři, aniž byste měli výčitky, že z toho ztloustnete.

Bramboráky, které v sobě nemají tuk

Většina lidí si mylně myslí, že je potřeba, aby byly bramboráky nasáklé tukem. Není to ale pravda, naopak je vhodné, aby ho bylo co nejméně. Křupavé bramboráky si pak můžete s klidným svědomím dát například k večeři, protože budou méně tučné. Nic to ale nebude měnit na jejich chuti. Máte rádi bramboráky společně s oblíbenou omáčkou nebo si je dáváte jen tak samotné? Rozhodně se nechte inspirovat triky, které zaručí, že budou v ústech křupat.

Doporučený článek:  Koupelny bývají plné maličkostí, některé věci v ní ale překvapivě nemají co dělat

Bramboráky nemusí být mastné – většinou je to způsobené špatným výběrem oleje, na kterém se smaží. Jestliže chcete mít bramboráky křupavé, je zapotřebí z nich vymačkat veškerou vodu, protože jinak budu nasávat mnohem více tuku. Bramboráky pak smažte asi dvě minuty z každé strany a nezapomínejte na to, že placky by měly být tenké a také malé. Dělejte je na rostlinném oleji, který zamezí připálení.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak udělat u bramboráků křupavou krustu?

Jestliže bramboráky správně neusmažíte, můžete je spálit nebo naopak zůstanou polosyrové a nebudu vhodné k jídlu. Ke správnému usmažení si můžete pomoci několika triky. Do těsta můžete přidat trochu octa. Bramboráky budou absorbovat méně tuku a budou křupavější. Místo octa můžete vyzkoušet líh.

Doporučený článek:  Při hlazení koček je lepší vynechat určitá místa na jejich těle

Dalším trikem je přidání samotného oleje do bramborákového těsta. Smažte je na pánvi, která má silnější dno, protože se teplota v ní bude udržovat v optimální výši. A jestli se vám přeci jen povede bramboráky udělat plné tuku, není nic jednoduššího než je položit na papírovou utěrku a nechat přebytečný tuk vsáknout do ní.

Zdroj: https://www.tasteofhome.com/recipes/crispy-potato-pancakes/