Zapomeňte na zdlouhavé škrábání brambor. Díky několika trikům vykouzlíte dokonalou přílohu během chvíle

Brambory patří mezi nejoblíbenější přílohy v Čechách. V kuchyni je ale jistě používáte také do mnoha indických nebo jiných pokrmů. Zkrátka se v kuchyni nikdy neztratí. Většinou je musíme před konzumací oškrábat. Tato činnost není právě oblíbená a může zabrat velké množství času. Naše babičky naštěstí věděly, jak si práci usnadnit a urychlit. Jak na to?

Správná technika při škrábání brambor

Chcete se naučit, jak rychle a efektivně oloupat brambory? Není to nic těžkého. Musíte je jen správně uchopit. Palec položte na konec, který je dále od vás. Ostatními prsty držte bramboru. Škrabkou musíte dělat dlouhé a rychlé tahy směrem k sobě. V případě, že budete brambory škrábat směrem od sebe, můžete si snadno ublížit.

Klasické škrabky na brambory mají na koncích ostrou hranu. Ta tam není jen na ozdobu. Slouží k tomu, abyste vykrojili špatné části zeleniny, tzv. očka. Toto zakončení ale můžete použít také na vykrajování ovoce a mnoha dalších drobností. Na tento konec při práci nezapomínejte, protože vám ušetří práci a odpad z brambor.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak loupat brambory bez škrabky?

Budete se divit, ale doopravdy to jde. Musíte k tomu mít ale jen nové brambory. Po jejich uvaření nebudete potřebovat škrabku ani nůž na to, abyste slupku odstranili. Postačí vám obyčejná houbička na nádobí. Pro použití zcela ekologického produktu můžete sáhnout po lufě, která funguje stejně. V každém případě nebudete muset brambory složitě škrábat a budou připravené k jídlu během chvilky.

V případě, že nechcete brambory vůbec škrábat, nemusíte. Jednoduše je okořeňte a upečte v troubě. Vychutnáte si tak populární americké brambory, které se konzumují i se slupkou. Jednou za čas vás tato pochoutka jistě potěší a budete mít vaření bez práce. V ostatních případech použijte tyto triky a váš čas v kuchyni bude mnohem příjemnější.

Zdroj: https://www.thekitchn.com/the-fastest-way-to-peel-potatoes-261675